PIDZ Academie is gestopt: wat houdt dat in voor jou?

Vanwege de wet DBA hebben wij ervoor gekozen vanuit PIDZ geen online- en praktijktrainingen meer aan te bieden. We willen namelijk een situatie van verkapt werkgeverschap tussen PIDZ en zzp’ers voorkomen. Het aanbieden van opleidingen zou hieraan bij kunnen dragen.

Externe kennispartner, ook voor online en praktijkopleidingen
We vinden het uiteraard wel belangrijk dat jij jezelf kunt blijven ontwikkelen op professioneel gebied. Daarom adviseren we je regelmatig trainingen of cursussen te volgen. Om je een handje te helpen zijn wij op zoek gegaan naar een alternatief voor de PIDZ Academie. Hiervoor zijn we een samenwerking aangegaan met YOE. YOE heeft een vergelijkbaar aanbod aan online- én praktijkopleidingen. Meer informatie vind je hier.

Waarom bijscholen zo belangrijk is

Door je kennis en vaardigheden regelmatig op te frissen, kun jij je als zzp’er onderscheiden van de rest. Je bent niet alleen zorgprofessional, maar ook ondernemer. Je verdient je boterham met jouw bedrijf. Daarom wil je het beste en mooiste visitekaartje zijn. Door jezelf continu te blijven prikkelen, kan jij je onderscheiden van de rest. Je creëert waarde voor jezelf, je onderneming, de opdrachtgever en vooral de cliënt.

Hierdoor bestaat de kans dat jij onmisbaar wordt voor de opdrachtgever, omdat die ziet welke specifieke kwaliteiten jij bezit, de vaardigheden die een ander misschien niet heeft. En dat met dank aan (bij)scholing!

Zoek jij een andere aanbieder voor scholing?

Er zijn diverse aanbieders voor opleidingen in de zorg. Wij raden je de academie van onze kennispartner YOE aan. Je vindt hier meer dan 170 online trainingen in één leeromgeving. Je kunt specifieke kennis per functie op doen van toedienen van medicatie tot aan veiligheid. Ook heb je er de mogelijkheid om praktijkscholing te volgen.

 

Veel gestelde vragen

Wij zijn alert op wet- en regelgeving, waaronder de wet DBA. Het aanbieden van opleidingen aan zzp’ers die bij PIDZ ingeschreven zijn, zou vanuit de wet DBA kunnen duiden op verkapt werkgeverschap. Wij willen die situatie voorkomen. Daarom hebben we besloten te stoppen met de PIDZ Academie.

De PIDZ Academie vervalt. Ook je gegevens worden verwijderd. Wij slaan geen gegevens op. Wil je jouw behaalde certificaten behouden? Je kunt tot 1 maart inloggen bij de PIDZ Academie om je certificaten te downloaden.

– Log in op de PIDZ Academie. 
– Ga direct naar het leerpad waarin je het certificaat wil ophalen of klik via je portfolio, tabblad “Behaalde vaardigheden” het betreffende leerpad. Open via de kolom “leerpad” de e-learning.
– Klik op de e-learning.
– Klik bovenin op ‘Certificaat’.
– Er opent een nieuw scherm, klik hierin weer op ‘Certificaat’. 
– Het certificaat is nu gedownload en zie je ofwel onder in je scherm ofwel in je map downloads. Vanuit daar kun je, indien gewenst, je certificaat printen en/of opslaan in je map privébestanden en uploaden naar mijnPIDZ.

– Log in op de PIDZ Academie.
– Ga naar het leerpad van de betreffende praktijkscholing.
– Klik bovenin op ‘Certificaat’.
– Er opent een nieuw scherm, klik hierin op ‘Bekijk certificaat’.
– Download het certificaat. Je ziet het of onderaan in je scherm ofwel in je map downloads. Vanuit daar kun je, indien gewenst, je certificaat printen en/of opslaan in je map privébestanden en uploaden naar mijnPIDZ.

Er zijn diverse externe aanbieders van opleidingen in de zorg. Zo ook onze kennispartner YOE. Zij hebben een online opleidingsaanbod dat toegespitst is op jouw functieprofiel. Ook kun je er praktijktrainingen volgen. YOE werkt o.a. samen met infolearn, precision bijscholing, allargando en tulpenfonds.

Stap je voor 1 maart 2022 over naar de YOE Academie? En geef je PIDZ toestemming om je persoonlijke gegevens en certificaten te delen met YOE. Dan zorgen wij ervoor dat je gegevens in de YOE Academie komen te staan. Houd je mailbox in de gaten, YOE informeert je over je nieuwe omgeving en hoe je kunt inloggen. Voor vragen kun je altijd contact opnemen.

YOE is onze externe kennispartner. Zij bieden twee opleidingspakketten: een functiespecifiek pakket (kosten: € 79,- per jaar*) en een allround pakket (kosten: € 99,- per jaar*).  

*Praktijkopleidingen zijn niet inbegrepen. De kosten hiervoor worden apart in rekening gebracht.

Meer weten over PIDZ Detachering?

Laat hier je gegevens achter en je ontvangt direct onze brochure met meer informatie.