Zo meld je je af voor
een opdracht

Kun je een opdracht niet uitvoeren? Dat is natuurlijk heel vervelend. We leggen je graag uit hoe je je kunt afmelden voor een opdracht. Hieronder zie je welke stappen je hiervoor moet doorlopen.

Bel de opdrachtgever

Informeer eerst de opdrachtgever/afdeling over je afmelding. Hoe eerder, hoe beter. Bespreek de situatie en vraag of er vervanging nodig is. De contactgegevens van de zorginstelling vind je bij de opdrachtinformatie in mijnPIDZ of in de PIDZ app.

Staat het telefoonnummer niet direct bij de afdeling vermeld of krijg je geen gehoor? Controleer dan of er bij de afdelingsomschrijving nog aanvullende contactinformatie vermeld staat.

Verwacht de opdrachtgever een vervanger?

Zoek dan in jouw eigen netwerk naar een vervanger. Als zzp’er ben je namelijk wettelijk verplicht om voor vervanging te zorgen wanneer je zelf een opdracht niet kunt uitvoeren.

Het is hierbij van belang dat de vervangende zzp’er:

  • Hetzelfde of een vergelijkbaar profiel/functie heeft;
  • Hetzelfde of een lager uurtarief hanteert als waarvoor jij de opdracht hebt aangenomen.

Heb je vervanging gevonden?

Heb je op basis van bovenstaande criteria een passende vervanger gevonden? Informeer je opdrachtgever hierover. Is deze akkoord? Breng dan de PIDZ-vestiging op de hoogte waar deze zorginstelling aan verbonden is. Welke vestiging dit is, vind je in de in de opdracht op mijnPIDZ.

De vestiging informeren kan per e-mail of telefonisch op de eerstvolgende werkdag. De vestigingen zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur.

Kun je geen vervanging vinden?

Tijdens kantooruren kun je telefonisch contact opnemen met je PIDZ-vestiging waar de zorginstelling bij is aangesloten. De betreffende PIDZ-vestiging kan je dan ondersteunen bij het zoeken naar vervanging. Welke vestiging dit is, vind je in de opdracht op mijnPIDZ.

Buiten kantooruren bespreek je deze situatie rechtstreeks met de opdrachtgever. Breng vervolgens de PIDZ-vestiging waarbij de zorginstelling is aangesloten, op de hoogte van de afspraken die je hebt gemaakt met de opdrachtgever. Dit kan per e-mail of telefonisch op de eerstvolgende werkdag. 

De vestigingen zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur.

Verwacht de opdrachtgever géén vervanging?

Breng de PIDZ-vestiging waar de zorginstelling bij aangesloten is, op de hoogte van de situatie en de afspraken die je hebt gemaakt met de opdrachtgever. Dit kan per e-mail of telefonisch op de eerstvolgende werkdag. 

De vestigingen zijn op maandag tot en met vrijdag bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur.

Onze tips om het proces goed te laten verlopen

Je bent als zzp’er zelf wettelijk verantwoordelijk voor het vinden van vervanging wanneer je een opdracht, om welke reden ook, niet kunt uitvoeren. Zorg dus dat je ruim voldoende zzp’ers kent met dezelfde functie en kwaliteiten als jij hebt. Zo kun je je eigen vervangingspool creëren en snel een vervanger vinden wanneer dit nodig is.

Neem je een opdracht aan? Bekijk dan ook direct of alle contactgegevens van de opdrachtgever compleet zijn. Zo kom je niet voor verrassingen te staan wanneer je contact wil opnemen over het afmelden voor een opdracht.

Meer weten over PIDZ Detachering?

Laat hier je gegevens achter en je ontvangt direct onze brochure met meer informatie.