Ambassadeur Angelique: Je staat nooit stil

Pas anderhalve maand in de lucht en nu al alle 25 e-learning modules afgerond. Met recht mag Angelique van Meersbergen een fanatiek gebruiker van de PIDZ Academie genoemd worden. Ze deelt graag haar ervaringen.

Nu al alle modules afgerond. Waar haal jij de tijd vandaan?

,,Ik kijk bijna nooit televisie. Hooguit een half uurtje per avond. Als mijn man lekker zit te zappen, dan duik ik achter de laptop om mijzelf te verrijken. Daar steek ik veel liever mijn energie in, dan in GTST. Daar word ik niet wijzer van.”

Waarom vind jij scholing belangrijk?

,,Als zorgprofessional sta je nooit stil. Je moet vooruitkijken, denken aan de toekomst. De zorg verandert, wij moeten daarin mee. Laatst liep een stagiaire met mij mee en ze wilde alles weten over de stoma. Daar had ik onlangs een toets over afgerond. Ik wil geen nee verkopen aan leerlingen en stagiair(e)s, omdat ik graag kennis wil overdragen aan de zorgprofessionals van de toekomst. Daarom vind ik het belangrijk om kennis op te doen.”

Welk advies heb jij om zorgprofessionals over de drempel te helpen?

,,Neem de tijd. Doe het niet direct na het werk als je nog vol adrenaline bent, maar ontspan eerst even. Als je rustig bent, neem je de informatie veel beter op. Het gaat ook om begrijpend lezen. Over veel kennis beschik je al, maar het is een opfriscursus.” 

Een opfriscursus? Leg uit.

,,De meest simpele dingen komen naar voren. Wat zijn de functies van de dunne en dikke darm, bijvoorbeeld. Je wordt weer even met de neus op de feiten gedrukt, omdat je stiekem veel dingen bent vergeten die je tijdens je opleiding hebt gehad. Uiteindelijk gaat het niet over goed of fout, maar over het verrijken van de kennis. Door deze e-learning modules ga je altijd up-to-date naar de zorgorganisaties en daar profiteren de cliënten natuurlijk ook van.”

6 mei 2019

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.