Bedankt voor je inzet voor de zorg!

Het coronavirus heeft inmiddels grote invloed op ons dagelijks leven; evenementen worden afgelast, sociale contacten verminderen, mensen worden gevraagd thuis te blijven en druk op de zorg neemt nóg meer toe. Zorginstellingen, zorgprofessionals en PIDZ hebben de handen ineen geslagen en maken er samen werk van de zorg de komende tijd draaiende te houden. Op www.pidz.nl/coronavirus vind je alle informatie hierover.

We zien dat zzp’ers zich meer beschikbaar stellen, hoe ze bereid zijn om anderen juist in deze tijden te helpen. Een mooi signaal, dat tegengas geeft aan de negatieve geluiden over zelfstandig zorgprofessionals. Juist nu laten we zien wat de grote toegevoegde waarde en kracht is van de zzp’er in de zorg en dat zij onmisbaar zijn voor de zorg. Wij willen dan ook onze grote waardering uitspreken voor iedereen die nu zijn of haar steentje bijdraagt. Bedankt! Ook bij PIDZ blijven we op volle toeren draaien om zorginstellingen en zorgprofessionals te ondersteunen en zo goed mogelijk te informeren over alle maatregelen.

Wanneer thuisblijven?
We krijgen veel vragen van zorgprofessionals over het thuis mogen of moeten blijven. We volgen hierin de richtlijnen van het RIVM voor professionals. Zij geven aan dat zorgprofessionals thuisblijven bij verkoudheid en/of hoesten én koorts of bij koorts boven de 38 graden. Zij vragen daarbij expliciet om wél te gaan werken bij alleen verkoudheid en/of hoesten.

Op www.pidz.nl/coronavirus vind je alle informatie, waaronder ook diverse protocollen van zorginstellingen. Deze pagina wordt continu aangevuld. Houd deze site dus in de gaten voor de meest recente informatie.

13 maart 2020

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.