Wat is een bemiddelingsbureau in de zorg?

Op deze pagina ontdek je wat een bemiddelingsbureau in de zorg precies doet, welke voordelen bemiddelingsbureaus voor jou als zorginstelling bieden én wat PIDZ voor zorginstellingen kan betekenen.

Deel op:

Welkom bij PIDZ - Bemiddelingsbureau in de zorg

Een bemiddelingsbureau is een bedrijf dat zelfstandige professionals en bedrijven aan elkaar koppelt. Een bemiddelingsbureau zorgt ervoor dat de juiste match wordt gemaakt tussen zzp’ers of freelancers en bedrijven of instellingen die vaak op korte termijn op zoek zijn naar personeel. Daarnaast neemt een bemiddelingsbureau voor opdrachtgevers vaak ook een groot gedeelte van de administratie uit handen.

Bemiddelingsbureaus vind je in diverse branches. Ook binnen de zorg bestaan er veel bemiddelingsbureaus die zorginstellingen helpen met het oplossen van problemen met hun personeelsplanning door matches te maken met de juiste flexibele zorgprofessional.

Bemiddelingsbureau voor opdrachtgevers - PIDZ met zorg verbonden

Wat doet een bemiddelingsbureau in de zorg?

Zoals hierboven ook al beschreven, is de belangrijkste taak van een bemiddelingsbureau in de zorg om zorginstellingen en zzp’ers in de zorg aan elkaar te koppelen. Zorginstellingen kampen vaak met personeelstekorten en worstelen soms met het rondkrijgen van roosters. Een bemiddelingsbureau in de zorg helpt hen om op korte termijn een match te maken met de juiste zorgprofessional die als zzp’er, freelancer of via een detacheringsconstructie werkt.

Daarnaast helpt een bemiddelingsbureau in de zorg een zorginstelling ook vaak met het uit handen nemen van een deel van de administratieve taken. Zo hoeft de zorginstelling enkel de opdracht uit te zetten bij het bemiddelingsbureau en het bureau zorgt vervolgens voor het vinden van de juiste zorgprofessional voor de opdracht.

Met opdracht bedoelen we: een zorginstelling zoekt bijvoorbeeld een verpleegkundige voor een bepaalde dienst die ook medicatie mag toedienen. Vervolgens gaat het bemiddelingsbureau in de zorg op zoek naar een geschikte kandidaat en informeert hij deze persoon over de eisen die er door de zorginstelling gesteld zijn, waar het is, hoe laat hij aanwezig moet zijn etc.

Het is erg belangrijk dat het duidelijk is, dat het hier om een opdracht gaat. Schijnzelfstandigheid is iets waar de belastingdienst streng op controleert.

Wat zijn de voordelen van een bemiddelingsbureau in de zorg?

Het kan voor zowel zelfstandige zorgprofessionals als voor zorginstelling erg voordelig zijn om met een bemiddelingsbureau in de zorg samen te werken. Wij hebben een aantal voordelen van samenwerken met een bemiddelingsbureau in de zorg hieronder voor je op een rijtje gezet. Wil je hier nu nog meer over lezen en weten? Lees dan eens ons artikel over PIDZ als bemiddelingsbureau.

Werken met een bemiddelingsbureau bespaart je een hoop tijd.

Een bemiddelings-bureau neemt een hoop administratieve taken weg.

Bemiddelingsbureaus kennen de markt van binnen naar buiten en zijn de experts.

Een bemiddelingsbureau biedt een zorginstelling gepersonaliseerde
hulp.

Werken met een bemiddelingsbureau zorgt voor
continuïteit.

Hoe werkt een bemiddelingsbureau in de zorg?

Nu je hopelijk een beter beeld hebt bij wat een bemiddelingsbureau in de zorg precies doet en welke voordelen samenwerken met een bemiddelingsbureau voor zorginstellingen biedt, is het goed om verder uit te leggen hoe een bemiddelingsbureau in de zorg nu eigenlijk te werk gaat. 

Iedere zorginstelling is anders en heeft andere behoeften waar een bemiddelingsbureau op in zal spelen. In de basis zijn er wel een aantal ‘standaard’ stappen die een bemiddelingsbureau met je zal doorlopen. Hieronder lichten we die kort toe: 

  • Wanneer je als zorginstelling besloten hebt om samen te werken met een bemiddelingsbureau is het belangrijk dat jullie elkaar goed leren kennen. Tijdens een kennismakingsgesprek met een relatiebeheerder van het bemiddelingsbureau bespreek je als zorginstelling waar je behoeften precies liggen, welke typen zorgprofessionals jullie met name zoeken, welke eisen jullie stellen aan zorgprofessionals etc. Op die manier bepaal je samen of het loont om een samenwerking aan te gaan. 
  • Ben je erachter dat het bemiddelingsbureau de juiste profielen in hun database heeft die voor jouw zorginstelling relevant zijn? Dan is het een kwestie van het tekenen van het contract en officieel maken van de samenwerking.  
  • Vanaf dit punt is het tijd om aan de slag te gaan. Dat begint vaak met het uitzetten van een concrete ‘zorgvraag’ vanuit de zorginstelling richting het bemiddelingsbureau. Vaak werkt een bemiddelingsbureau met een onlinesysteem of een app, maar soms kun je ook simpelweg de relatiebeheerder even bellen of mailen en aangeven dat je voor een bepaalde periode op zoek bent naar een bepaald type zorgprofessional. 
  • Nadat de ‘zorgvraag’ door de zorginstelling is uitgezet, gaat het bemiddelingsbureau aan de slag om geschikte kandidaten te vinden. Hiervoor leggen ze de zorgvraag naast hun database aan profielen en filteren op die manier de kandidaten die voldoen aan de eisen van de zorginstelling eruit. 
  • Deze selectie aan kandidaten wordt vervolgens voorgelegd aan de zorginstelling die hier een keuze uit kan maken en de ideale kandidaat/kandidaten kan uitnodigen voor de betreffende incidentele of periode-opdracht.  
  • Stap 3 t/m 5 herhalen zich iedere keer dat een zorginstelling te maken krijgt met een probleem met hun personeelsplanning, ofwel een bepaalde zorgvraag heeft.

PIDZ als bemiddelingsbureau voor zorginstellingen

PIDZ is in Nederland een van de grootste bemiddelingsbureaus in de zorg. Met ambitie en hard werken zijn we in elf jaar tijd uitgegroeid tot een landelijk netwerk van meer dan 6.000 zorgverleners. We brengen zorginstellingen en zelfstandig zorgprofessionals bij elkaar: vanuit ons hoofdkantoor in Eindhoven én vanuit onze vestigingen in het hele land. 

Maar we zijn zoveel meer dan een bemiddelingsbureau in de zorg: PIDZ gelooft namelijk in beschikbare zorg voor iedereen, op een positieve en gezonde manier. 

Dit vertaalt zich in een duidelijk missie.  Wij weten wat er speelt in het zorglandschap. We draaien onze blik niet weg van de uitdagingen die er zijn. Met ons professionele netwerk van zorgprofessionals brengen we menselijke verbindingen tot stand tussen zzp’ers, zorginstellingen en eigen medewerkers. We staan naast deze partijen en zoeken samen naar oplossingen om de zorg positief en gezond te maken. Zo zijn we met zorg verbonden. 

Hoe werkt PIDZ als bemiddelingsbureau in de zorg?

Met ons professionele netwerk van zorgprofessionals brengen we menselijke verbindingen tot stand tussen zzp’ers, zorginstellingen en eigen medewerkers en staan we naast deze partijen om samen te zoeken naar oplossingen om de zorg positief en gezond te maken. Op die manier gaan we voor zorginstellingen die zich bij ons hebben aangesloten aan de slag om de juiste zzp’ers te vinden voor hun specifieke zorgvraag om op die manier de best mogelijk zorg te leveren aan cliënten en patiënten.  

Kwaliteit is bij ons het sleutelwoord, wat zich vertaalt in onderstaande vier beloftes die we doen aan zorginstellingen: 

De beste zzp'ers in de zorg.

Wij selecteren iedere zelfstandig zorgprofessional persoonlijk op kwaliteit, ervaring en ondernemerschap.

Kennispartner met expertise

Wij zijn dé kennispartner op het gebied van zzp-bemiddeling. Hierdoor kun jij volgens wetgeving op de best mogelijke manier zzp’ers inhuren.

24/7 bereikbaar voor een oplossing dichtbij.

Je kunt zelf zorgprofessionals inschakelen wanneer jij ze nodig hebt. Ons platform is 24/7 bereikbaar.

+6.000 zzp'ers die direct inzetbaar zijn.

De zzp’ers die bij PIDZ zijn aangesloten zorgen ervoor dat maar liefst 80% van al onze ingevulde opdrachten binnen slechts 2 uur al worden ingevuld.

Hoe kan ik me als zorginstellingen aanmelden bij PIDZ

Wanneer je interesse hebt in een samenwerking met PIDZ kun je je als zorginstelling snel en gemakkelijk een kennismakingsgesprek inplannen.

Kristel, Daan of Esther zullen vervolgens contact met je opnemen. Zij komen graag meer te weten over jouw zorginstelling en waar de behoeften precies liggen als het aankomt op het samenwerken met een bemiddelingsbureau. Een belangrijk onderdeel van dit gesprek is ook om helder in kaart te krijgen wat voor typen zorgprofessionals jouw zorginstelling met name nodig heeft en om wat voor soort opdrachten het gaat. Ben je vooral op zoek naar zzp’ers voor periode opdrachten? Of is er meer behoefte aan invallers voor incidentele opdrachten bij bijvoorbeeld ziekte of onverwachte drukte?   

Samenwerken met PIDZ | Kristel, Daan, Esther staan voor je klaar

Wanneer we samen besluiten dat er een match is, schudden we elkaar de hand, wordt het contract opgesteld en krijg je toegang tot ons mijnPIDZ systeem. Via mijnPIDZ kun je snel en gemakkelijk jouw openstaande opdrachten uitzetten. Wij zoeken de beste zzp’er in de zorg die past bij jouw wensen en eisen.

Welke ervaring hebben andere zorginstellingen met PIDZ als bemiddelingsbureau in de zorg?

PIDZ is binnen Nederland een van de grootste bemiddelingsbureaus in de zorg en al meer dan +500 zorginstellingen gingen je voor. In de 11 jaar van ons bestaan hebben zorginstellingen ons leren kennen als een betrouwbare partner, sterk in het oplossen van complexe en urgente vraagstukken. 

Dit kunnen we natuurlijk zelf heel makkelijk zeggen, maar beter is het om van zorginstellingen te horen waarom ze graag met PIDZ samenwerken. Lees hier het verhaal van Daelzicht, een Limburgse zorginstelling die al vanaf het eerste uur samenwerkt met PIDZ en ontdek waarom ze na al die jaren PIDZ nog steeds regelmatig inschakelen voor openstaande zorgopdrachten.  

Benieuwd geworden?

Benieuwd geworden naar wat PIDZ als bemiddelingsbureau in de zorg voor jouw zorginstelling kan betekenen? Neem dan gerust vrijblijven contact met ons op.

Meer weten over PIDZ Detachering?

Laat hier je gegevens achter en je ontvangt direct onze brochure met meer informatie.