Bezige bij Ivo Arts op zijn plek bij PIDZ Roermond

Amper drie maanden zit er tussen de inschrijving van Ivo Arts als zzp’er bij PIDZ Roermond en zijn werknemersschap als collega van franchisenemer Patrick Coppus. Bovendien heeft hij als zelfstandige ook nog een erkend leerbedrijf. Een kennismaking met de 37-jarige werknemer van Patrick Coppus.

Ivo werkt al twee decennia in de zorg. Na vijftien jaar in loondienst besluit Ivo om voor zichzelf te beginnen en sluit zich aan bij een bemiddelingsbureau in Limburg. De werkzaamheden als zelfstandige zorgprofessional bevallen hem, maar afspraken worden niet altijd nagekomen.

Wanneer hij Patrick van PIDZ Roermond tegenkomt tijdens een nachtdienst is de klik er meteen. Ivo besluit zich eind april 2017 bij PIDZ aan te sluiten. Zijn beweegredenen? “Patrick doet wat hij zegt, belooft geen gouden bergen. PIDZ pakt het veel professioneler aan en daar houd ik van. Maar belangrijker nog: de cliënt staat altijd centraal.”

Op eigen benen

Ook Ivo omarmt die kernwaarden. De klik met Patrick is zó goed dat de franchisenemer de VIG’er na een paar maanden vraagt om hem te ondersteunen. Ivo: “Ik heb altijd tegen Patrick gezegd dat hij mij kan bellen.” Dat laat de franchisenemer van PIDZ Roermond zich geen twee keer vertellen en hij gaat op het aanbod in.

Langzaamaan leert Ivo het softwaresysteem, mijnPIDZ, kennen. In oktober staat de kersverse medewerker op eigen benen als Patrick voor het eerst sinds lange tijd weer eens op vakantie gaat. “Ik heb het grotendeels zelf uitgezocht, maar als ik hulp nodig had dan belde ik met Guillaume (Meens, de formulemanager, red.) of het hoofdkantoor in Eindhoven. Zo hoefde ik Patrick niet te storen.”

Werkvloer

De combinatie van het zzp-schap met zijn werkzaamheden voor PIDZ Roermond, zoals het voeren van intakegesprekken met zelfstandigen en acquisitiegesprekken bij opdrachtgevers, bevallen Ivo goed. “Het is veel leuker dan ik had verwacht, omdat je heel veel contactmomenten hebt. Vanuit mijn eigen netwerk kan ik ook wat opbouwen.”

Ivo vergeet niet waar hij vandaan komt: de werkvloer. Zijn gedrevenheid om als zzp’er te blijven werken, komt PIDZ Roermond ten goede. “Wanneer iemand zich ziekmeldt bij een van de opdrachtgevers of bijvoorbeeld niet komt opdagen, dan zit ik bij wijze van spreken al in de auto om het op te lossen. Dat waardeert de opdrachtgever, omdat die hier op voorhand niet op rekent.”

Erkend leerbedrijf

Die passie probeert Ivo tussen al zijn werkzaamheden door ook over te brengen op studenten. Ivo’s eenmanszaak, Zorg oprecht, is een erkend leerbedrijf. Hij wil graag leerlingen aan NTI-zorgopleidingen enthousiasmeren om de zorg in te gaan. “In het begin is het vooral meelopen en observeren. Daarna mag de stagiair(e) het zelf doen, een steunkous uittrekken bijvoorbeeld. Langzaamaan leren ze om zorgverlener te zijn.”

Heeft ook dat nog een link met PIDZ? “Jazeker. De studenten die ik begeleid als stagiair(e) vragen soms of ik een presentatie op school wil komen geven, of ze leggen de Wij-krant daar neer. Dat doen ze allemaal zonder verplichting.”

22 juni 2018

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.