Cees moest overleven als onervaren manager

Cees Onderwater

Pas 26 jaar oud is Cees Onderwater als hij franchisenemer van PIDZ Alkmaar wordt. Ervaring als manager heeft hij niet. Na negen maanden haalt hij pas zijn eerste klant binnen. In die periode wordt ook zijn eerste dochtertje geboren. Een leuke en tegelijkertijd hectische tijd breekt aan.

In zijn beginperiode maakte Cees werkweken van tachtig uur. “De eerste maanden waren overleven”, vertelt de 31-jarige franchisenemer als hij eraan terugdenkt. Het was geen gemakkelijk begin. Uiteindelijk bleek franchisenemer worden toch een gouden zet, waarvoor Cees nog dagelijks dankbaar is. “Ik heb nu echt niks te klagen.”

Jong geleerd
Ondanks zijn jonge leeftijd had Cees door zijn werkzaamheden een netwerk opgebouwd. Op zijn zeventiende stond hij al aan het bed ouderen te verzorgen. Hij rook aan alle sectoren die de zorgwereld kent. Al de opgedane connecties van toen komen hem nu goed van pas.

“Onbewust had ik een mooi netwerk om mij heen”, zegt hij met trots. “De managers voor wie ik gewerkt heb, vinden het heel leuk om te horen wat die kleine jongen nu doet. Als ze er dan achter komen wat ik nu bij PIDZ voor elkaar kan krijgen, en waar we voor staan, zijn ze helemaal geïnteresseerd.”

Je verwacht een zestiger

Cees ziet vaak bij anderen verwondering over zijn jonge leeftijd. Daar was al sprake van tijdens het eerste gesprek met oprichters Ron en Fass. “Ik paste eigenlijk helemaal niet binnen hun profiel”, vertelt hij, waarna hij lacht. “Ze wilden franchisenemers met ervaring als manager en rond de vijftig jaar oud. Toch zagen ze mijn kwaliteiten.” De kans die Cees kreeg, greep hij met beide handen aan.

Ook potentiële klanten verwachten een oudere man wanneer Cees langs komt. “Ik heb misschien niet de ervaring van iemand die al dertig jaar in het vak zit. Maar al doende leert men”, stelt hij. “Daarnaast kan ik niet alleen met Ron en Fass sparren, maar ook met collega franchisenemers. Aan het einde van de dag gaat het erover wat je doet en kan, en niet over hoe oud je bent.”

14 april 2017

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.