Column Hetty | Eindelijk, het kan weer: de verbinding zoeken

Nu het coronavirus steeds meer richting de achtergrond verdwijnt, kan PIDZ eindelijk weer doen wat het voor de pandemie altijd heeft gedaan: de verbinding zoeken met zorgorganisaties, zzp’ers en medewerkers onder elkaar.

Kijk naar het paasweekend, waarin het festival Paaspop na twee jaar afwezigheid weer op de kalender stond. Wie er is geweest of flitsen voorbij heeft zien komen op social media, ziet dat de mensen intens genieten van het weer, de muziek én vooral om elkaar weer te ontmoeten. Dat is ook waar PIDZ nu eindelijk weer op kan inzetten. Door het coronavirus is het onmogelijk geweest om evenementen en bijeenkomsten te organiseren, terwijl we bij PIDZ zo van de verbinding houden. Het is ook niet voor niets een van onze kernwaarden.

“Het allermooiste blijf ik het vinden om juist met elkaar in gesprek te gaan, te brainstormen of om even te vragen hoe het gaat.”

Hetty van Dommelen, algemeen directeur 

Kijk, dat videobellen via allerlei apps is praktisch en een handige uitkomst. En thuiswerken kan efficiënter en effectiever zijn dan op kantoor. Maar het allermooiste blijf ik het vinden om juist met elkaar in gesprek te gaan, te brainstormen of om even te vragen hoe het gaat. Dat geniet mijn persoonlijke voorkeur en kan eindelijk weer. Hier bloei ik van op.

Deze sfeer proef ik ook bij de relatiebeheerders en recruiters van PIDZ. In de coronaperiode moesten zij alle afspraken afdoen per mail of telefoon. Recruiters zagen zzp’ers alleen om een Verklaring Omtrent Gedrag of een diploma te scannen op echtheid. Bij hen merk ik ook dat de energie terugkrijgen, omdat zzp’ers eindelijk weer langs kunnen komen voor een intakegesprek – bekijk hier de video over het belang van een goed CV. De relatiebeheerders kunnen eindelijk weer bij de zorginstellingen aan tafel zitten.

We maken graag verbinding met elkaar, met de zzp’ers die via PIDZ werken en met de zorgorganisaties die de hulp inschakelen van PIDZ. Voor de pandemie werden regelmatig netwerkbijeenkomsten (PIDZ Plus) of evenementen georganiseerd om de zomer in te luiden of juist het kalenderjaar af te sluiten.

Ook waren er regelmatig denktanksessies met de planners of HR-adviseurs van zorginstellingen om te kijken hoe het partnerschap met PIDZ verder kan worden vormgegeven. Of mochten zzp’ers juist hun zegje doen bij een van de klankbordgroepen.

“Bij recruiters en relatiebeheerders merk ik dat ze energie terugkrijgen, omdat zzp’ers weer kunnen langskomen voor een intakegesprek of ze kunnen langsgaan bij zorginstellingen.”

Hetty van Dommelen, algemeen directeur 

Dat kon jammer genoeg twee jaar niet. Tot nu. PIDZ heeft een evenementencoördinator in de hand genomen om dit weer op te pakken. En evenementen en bijeenkomsten zullen naar verwachting ook dit jaar weer gaan plaatsvinden.

Denk aan een (vernieuwde) PIDZ Plus, een bijeenkomst waar zzp’ers in de zorg elkaar ontmoeten, kunnen netwerken en waar ze ook iets kunnen opsteken over een relevant onderwerp dat betrekking heeft op ondernemerschap.

Ook voor volgende kalenderjaar komt er wat moois aan voor zorgorganisaties, zzp’ers en PIDZ-medewerkers. Zo kunnen we alsnog het tienjarig jubileum van PIDZ vieren en – inderdaad – elkaar ontmoeten.

Ik ben ook vooral benieuwd wat er bij jou speelt. Wat kan PIDZ bijvoorbeeld anders doen of behouden tijdens de evenementen? Wat zou jij nog graag eens willen tijdens een (netwerk)bijeenkomst?

Kijk jij als zzp’er of zorgorganisatie ook zo uit naar het ontmoeten van elkaar? Ik in ieder geval wel. Hopelijk tot snel!

Lees naast de column over verbinding ook andere columns van Hetty:

Beluister hieronder onze podcasts over ondernemerschap in de zorg:

 

Vergeet niet om deze post te delen.

Picture of Wout Fassbender
Wout Fassbender
Met pen, camera of voicerecorder gaat Wout altijd op zoek naar een verhaal. Dit trekt hem het meest. Op deze wijze wil hij graag uitdragen waar PIDZ voor staat: met zorg verbonden. Als freelance (huis)journalist kan Wout bij PIDZ uiten wat hij het liefst doet: verhalen vertellen waarmee iedereen zich verbonden voelt.

Pauzemomentje?
Ontdek onze nieuwsbrief

Misschien is dit ook wel iets voor jou.

Meer weten over PIDZ Detachering?

Laat hier je gegevens achter en je ontvangt direct onze brochure met meer informatie.