Column Hetty | Eindelijk weer een Wij-krant

Eindelijk, daar is-ie weer: de Wij-krant. Na bijna twee jaar kunnen we eindelijk weer een exemplaar uitgeven, de dertiende sinds PIDZ ermee is begonnen.

Voor degenen die nog niet bekend zijn met de Wij-krant: ieder kwartaal bracht PIDZ een editie uit op papier. Hierin stonden mooie, ontroerende of inspirerende verhalen uit en over de zorg, met zorgprofessionals, zorginstellingen, cliënten of PIDZ-medewerkers.

Verhalen over zzp’ers en hun bijzondere hobby, de allereerste persoon die weer kon lopen dankzij een 3D-printer, de werkwijze van Stichting Wensambulance, de opening van het verzorgingshuis van Omroep MAX-baas Jan Slagter of een verhaal over de gezinssituatie van een van de PIDZ-medewerkers. Het is in drie jaar Wij-krant allemaal voorbijgekomen.

“Wat ooit in april 2017 begon een oplage van 1100 kranten, groeide in de loop der jaren uit tot een geliefd communicatiemiddel van PIDZ.”

Hetty

De Wij-krant lag altijd voor het meenemen bij een van de PIDZ-vestigingen. Maar ook zorginstellingen konden een editie verwachten als iemand op bezoek kwam. Zo konden zorgprofessionals op een vrije dag of in de pauze een rustmoment inlassen en genieten van de gemaakte verhalen.

Ook de maker haalde veel energie uit het optekenen van de verhalen. Wout Fassbender, freelance journalist, probeerde altijd unieke, bijzondere en inspirerende invalshoeken te verzinnen. Door de coronacrisis lag de productie noodgedwongen en jammer genoeg stil – daarom verschijnt er nu pas weer een editie tot tevredenheid van alle PIDZ-vestigingen.

Zoals je misschien op onze site wel hebt gelezen, is Wout blijven schrijven. Ook tijdens de pandemie ging en gaat hij voor onze website op zoek naar de verhalen die er toe doen en raken, want wat de crisis ons heeft geleerd is dat ook de website en social media uitstekende communicatiemiddelen zijn gebleken.

Bekijk hieronder de video met de maker van de Wij-krant: 

PIDZ liet de Wij-krant graag drukken, maar vond de mening van de lezer eigenlijk nog belangrijker. Hoe keken de ontvangers hiernaar? Uit eigen onderzoek bleek dat zeker 75 procent graag een papieren editie in de bus ontving. Wat ooit in april 2017 begon een oplage van 1100 kranten, groeide in de loop der jaren uit tot een geliefd communicatiemiddel van PIDZ. Bij de laatste versie, in januari 2020, rolden 4000 Wij-kranten van de band bij de drukker.

Ook in dit nummer, Wij-krant #13, wil PIDZ jou als lezer inspireren. Al is het maar één iemand die door het lezen nog enthousiaster is geworden over de zorg dan is PIDZ daar blij mee. De coronacrisis kende veel herintreders, mensen die ooit in de zorg werkten, de sector verlieten en vervolgens toch weer besloten als zorgprofessional aan de slag te gaan. Maar door de hoge werkdruk verlieten jammer genoeg heel veel mensen deze mooie sector.

PIDZ streeft ieder jaar naar steeds meer geluk onder de zorgprofessionals, maar zal ook mensen in de zorg willen blijven inspireren, in welke vorm dan ook. Dat blijft PIDZ doen aan de hand van mooie verhalen, op papier en digitaal want er is gebleken dat online ook heel veel mogelijk is. Geniet binnenkort vooral van deze editie. Mensen die in het verleden met een bijzonder verhaal in de krant hebben gestaan, blikken terug op wat zij de afgelopen periode hebben meegemaakt. Hoe gaat het nu met ze? Wat doen ze tegenwoordig? Dat lees je allemaal in Wij-krant #13. Alvast heel leesplezier!

Hetty

Beluister hieronder de podcasts over ondernemerschap in de zorg: 

Lees ook andere columns van Hetty:

Vergeet niet om deze post te delen.

Picture of Wout Fassbender
Wout Fassbender
Met pen, camera of voicerecorder gaat Wout altijd op zoek naar een verhaal. Dit trekt hem het meest. Op deze wijze wil hij graag uitdragen waar PIDZ voor staat: met zorg verbonden. Als freelance (huis)journalist kan Wout bij PIDZ uiten wat hij het liefst doet: verhalen vertellen waarmee iedereen zich verbonden voelt.

Pauzemomentje?
Ontdek onze nieuwsbrief

Misschien is dit ook wel iets voor jou.

Meer weten over PIDZ Detachering?

Laat hier je gegevens achter en je ontvangt direct onze brochure met meer informatie.