De invloed van een goede werk-privébalans op het werkgeluk

Vrijheid. Het is één van de belangrijkste redenen waarom zorgprofessionals kiezen voor het zelfstandig ondernemerschap. Het kunnen bepalen van de eigen agenda, zorgen voor een betere balans tussen werk en privé, dat zorgt voor een groter gevoel van werkgeluk.  

Maar… Bij zelfstandig ondernemerschap komt ook veel verantwoordelijkheid kijken. Werk je niet? Dan heb je ook geen inkomsten. En bijvoorbeeld de boekhouding en acquisitie moeten ook echt gedaan worden. Hoe behoud je de balans, zodat je als zzp’er in de zorg ook nog tijd overhoudt voor je privéleven? En dus je werkgeluk vergroot? 

Eerder spraken wij met zzp’ers Priscilla Swartsenburg en Rianna Mollen over hoe zij omgaan met werkdruk, het vinden van de juiste balans en ontspanning. Zij gaan beiden bewust om met hun agenda en het aannemen van opdrachten. Nee zeggen en grenzen stellen, is voor hen daarin heel belangrijk. Datzelfde geldt voor Rick Jansen, die in onze podcast aangaf dat het zzp-schap hem meer rust en energie gaf.  

Werkgeluk

“Er is niet één weg naar werkgeluk”, aldus Arjen Banach, de allereerste chief happiness officer in de zorg in Nederland, in een inspirerend webinar dat hij voor PIDZ verzorgde. Werkgeluk houdt voor iedereen wat anders in, wat betekent dat je dit op jouw eigen manier kunt bereiken en versterken. In zijn webinar geeft hij je hier ideeën en handvatten voor.  

Heb jij aandacht voor jouw werkgeluk? En wat doe jij eraan om je werkgeluk te vergroten? Deel het met je vakgenoten via onze social media kanalen. 

Vergeet niet om deze post te delen.

Picture of Tom Lemmens | PIDZ
Tom Lemmens | PIDZ
PIDZ is niet zomaar een organisatie. Achter PIDZ schuilt een duidelijk verhaal. Als senior communicatie adviseur heeft Tom als doel om met een heldere communicatiestrategie het verhaal van PIDZ nog duidelijker naar buiten te brengen. Wel op een manier die goed bij hem past: warm en gestructureerd.

Pauzemomentje?
Ontdek onze nieuwsbrief