De voordelen van werken in de zomer als zzp’er in de zorg

De zomervakantie, een periode die voor veel zzp’ers in de zorg dé tijd is om te pieken. Tijdens de zomerperiode is er veel vraag naar zzp’ers, omdat de zorgprofessionals in loondienst minder werken in deze periode. Zie jij als zzp’er een leuke periode opdracht voor bijvoorbeeld twee maanden, maar heb je een vakantie gepland in de zomer? Geen probleem. Ga in gesprek met de zorginstelling en kijk wat jij voor de zorginstelling kan betekenen.
Hieronder bespreken we een aantal voordelen die je als zzp’er in de zorg kunt ervaren wanneer je in de zomer werkt.

Toename van het aantal opdrachten

In de zomerperiode neemt de vraag naar flexibele zorgprofessionals toenemen. Dit komt omdat veel mensen op vakantie gaan en er minder personeel beschikbaar is om te werken. Hierdoor kunnen er meer opdrachten beschikbaar komen voor zzp’ers in de zorg.

Minder reistijd

Waar je normaliter van file naar file rijdt in Nederland, is het tijdens de zomerperiode een genot om op de snelweg te rijden. Je bent niet alleen sneller bij je opdracht, maar je kunt ook wat langer blijven liggen in de ochtend. Ga je met de fiets? Hoe lekker is het dan om in de vroege ochtend de vogeltjes te horen fluiten, terwijl het lekker rustig is op de weg.

Flexibiliteit

Veel mensen hebben in de zomerperiode meer vrije tijd, waardoor de werkdruk in de zorgsector kan afnemen. Als zzp’er heb je de flexibiliteit om te kiezen welke opdrachten je aanneemt en op welke dagen je werkt. Zo kan je bijvoorbeeld makkelijker je werk combineren met vakantieplannen.

Netwerken

Het werken tijdens de zomermaanden kan een goede manier zijn om je netwerk uit te breiden. Je komt in contact met nieuwe collega’s en werkgevers. Op deze manier kan je nieuwe kansen én opdrachten krijgen.

Mogelijkheid tot ontspanning

Als zzp’er heb je de flexibiliteit om je eigen vakantieperiode te bepalen. Hierdoor kun je je werk en privéleven beter in balans houden en tijd vrijmaken voor ontspanning en vakantie. Dit kan je helpen om op de lange termijn gemotiveerd en gezond te blijven als zzp’er in de zorg. Daarnaast kun je ook meer ontspanning vinden tijdens de lange zomeravonden. Zelfs na je avonddienst kun je nog heerlijk genieten van het lekkere weer.
Kortom, werken in de zomer als zzp’er in de zorg kan veel voordelen met zich meebrengen. Denk aan een toename van het aantal opdrachten, nog meer flexibiliteit, netwerken en de mogelijkheid tot ontspanning. Als zzp’er kun je hier goed op inspelen en gebruik maken van de kansen die de zomerperiode biedt.

Klik hier en pas je beschikbaarheid aan

Vergeet niet om deze post te delen.

Pauzemomentje?
Ontdek onze nieuwsbrief

Misschien is dit ook wel iets voor jou.

Meer weten over PIDZ Detachering?

Laat hier je gegevens achter en je ontvangt direct onze brochure met meer informatie.