‘Denk jij dat je de wereld kan redden?’

Davud Dincer

Zolang hij zich kan herinneren wil Davud Dincer (31) al mensen begeleiden en beschermen. Davud werkt bij de gevangenis als hij Ed Engelander leert kennen. Ed is franchisenemer van PIDZ Roosendaal en ziet in Davud een man die misschien niet op de juiste plek werkt, maar wel het hart op de juiste plek heeft.

“We werkten allebei in die gevangenis en draaiden allebei onze diensten af”, vertelt Davud in zijn appartement in Alphen aan de Rijn. “Ed zei dat ik wellicht meer in mijn mars had dan in de gevangenis werken. Hij stelde me voor om zzp’er bij PIDZ te worden. Daar had ik wel oren naar.”

Van taxibedrijf naar franchisenemer
Davud gaat met Ed naar het hoofdkantoor van PIDZ in Eindhoven voor het intakegesprek. Meteen krijgt hij een warm gevoel. “Dit zijn de mensen met wie ik wil werken”, zegt Davud. “Het voelde meteen goed, bijna familiair.” Ook de interesse om franchisenemer te worden, is meteen gewekt. Ondernemen heeft altijd in de aard van het beestje gezeten. Davud heeft ook al een eigen taxibedrijf gehad. Toch besluit hij eerst ervaring op te doen als zzp’er. Dat doet hij twee jaar. Dan is de tijd voor Davud rijp om zich aan te melden als franchisenemer van PIDZ. Sinds begin 2016 is Davud de trotse eigenaar van PIDZ Den Haag.

Baklava als dank
Goed contact onderhouden is voor Davud een van zijn belangrijkste taken als franchisenemer. Dat gaat zowel over het contact met zzp’ers als met zorginstellingen of particuliere cliënten. “Met zzp’ers app of bel ik regelmatig. We praten over de dienst die ze net gedraaid hebben of over hoe het met ze gaat. Net waar iemand behoefte aan heeft. En dat wordt heel erg gewaardeerd”, vertelt Davud. Naast telefonisch contact vindt Davud het ook gewoon ‘ouderwets’ goed om zijn gezicht op de werkvloer te laten zien. Soms neemt hij een kleinigheidje mee. “Meestal is dat een doos zelfgemaakte baklava”, zegt Davud, waarna hij lacht. “Je moet gewoon je waardering uitspreken aan je zzp’ers. En ik krijg meteen te weten wat er speelt in de zorginstellingen. Dat is belangrijk. Anders kan je geen zorg op maat verlenen.”

De wereld redden
Davud denkt in oplossingen. Branden blust hij niet alleen; hij zorgt dat de kans op een nieuwe brand gering is. Als zorginstellingen of zzp’ers dat aan hem terugkoppelen, is dat voor hem de erkenning van zijn werk. “Ik word er héél vrolijk van om samen tot oplossingen te komen”, zegt Davud. “Van het warme familiegevoel en mensen blij maken. Ik wil altijd mensen helpen. Mijn ouders zeiden altijd: ‘denk jij dat je de wereld in je eentje kunt redden?’ Misschien kan ik alleen niet de wereld redden, maar ik kan het wel een beetje beter maken.”

20 december 2016

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.