Column Hetty | Onze weg naar nog meer gelukkige zorgprofessionals

De alarmerende berichten in de media over de zorg zijn inmiddels bekend. Voor wie het niet heeft gevolgd een opsomming: de tekorten zijn enorm, de vergrijzing neemt toe, de lonen zijn wel verbeterd maar nog altijd blijven ze achter – zeker met de toegenomen inflatie – en de werkdruk is hoog. Hoe zorg je dan dat je als zorgprofessional je werkgeluk behoudt? 

PIDZ wil daarom samen met de zorgorganisaties werken aan het werkgeluk van zorgprofessionals. Het gaat hier om een gezamenlijke missie. Wij willen niet dat zorgverleners met burn-outklachten thuis komen te zitten of erger nog: de zorg verlaten. Dan krijg je een vicieuze cirkel: mensen gaan in een andere sector werken, de werkdruk in de zorg neemt nog verder toe en daardoor heeft de zorgsector een nog groter probleem en lopen er misschien nog meer zorgverleners weg. Wij denken dat we daar iets in kunnen veranderen. Het behoud van een tevreden zorgverlener kan ervoor zorgen dat de tekorten aan zorgprofessionals in de toekomst niet nog verder oplopen. 

Wij vinden het ontzettend belangrijk om evenementen rond belangrijke ontwikkelingen in de zorg te organiseren. Om zo in verbinding te blijven en als partners op te trekken in het aanpakken van ‘hete hangijzers’ binnen de zorg. Denktanksessies zijn mooie momenten om samen te sparren over wat er op dit moment speelt en elkaar te inspireren.  

Daarom staat het werkgeluk van zorgprofessionals centraal in de denktanksessie die wij in oktober organiseren. Ook voor PIDZ is dit een belangrijk thema. Of de persoon in loondienst werkt, een zelfstandige is of juist werkt via een detacheringsbureau of als uitzendkracht is van ondergeschikt belang. 

“Zorgprofessionals stellen andermans geluk steeds weer voorop en vergeten soms het eigen (werk)geluk. Een gelukkigere zorgverlener betekent ook de beste zorg voor de cliënt.”

Hetty van Dommelen, algemeen directeur PIDZ

Met deze denktanksessie willen we laten zien dat iedereen het verdient om gelukkig te zijn – en wat PIDZ betreft – verdient de zorgprofessional dit in het bijzonder. Zij stellen andermans geluk steeds voor weer voorop en vergeten soms het eigen (werk)geluk. Een gelukkigere zorgverlener betekent ook de beste zorg voor de cliënt en een gezonder zorglandschap. Deze denktanksessie is een moment van betrokkenheid met de vraag: hoe kunnen we zorgen voor steeds gelukkigere zorgprofessionals? Dat willen we toch allemaal met het oog op de toekomst? 

Ben je een teamleider, HR-professional of innovatiemanager van een zorginstellingen? Ik wil je vragen om je aan te melden voor de denktanksessie op 13 oktober, die Onno Hamburger zal leiden. Hij is de grondlegger van het werkgeluk in Nederland en wil werkgeluk onderdeel maken van de bedrijfscultuur.  

Voor de mensen die zich al hebben aangemeld: veel inspiratie toegewenst en bovenal veel plezier. Laten we met zijn allen de zorg nog een stukje mooier maken. Op naar nog meer gelukkige zorgprofessionals. 

Hieronder vind je meer informatie over de locatie van de denktanksessie:

Lees ook andere columns van Hetty:

Vergeet niet om deze post te delen.

Picture of Wout Fassbender
Wout Fassbender
Met pen, camera of voicerecorder gaat Wout altijd op zoek naar een verhaal. Dit trekt hem het meest. Op deze wijze wil hij graag uitdragen waar PIDZ voor staat: met zorg verbonden. Als freelance (huis)journalist kan Wout bij PIDZ uiten wat hij het liefst doet: verhalen vertellen waarmee iedereen zich verbonden voelt.

Pauzemomentje?
Ontdek onze nieuwsbrief

Misschien is dit ook wel iets voor jou.

Meer weten over PIDZ Detachering?

Laat hier je gegevens achter en je ontvangt direct onze brochure met meer informatie.