Nieuw Ode aan de Zorg, ons online magazine dat jou helpt meer geluk in je werk te vinden.

Directeur Ivonne Pensa: ‘Hoe mooi is het dat je met jouw kennis het werkgeluk van een ander kunt vergroten?’

Ivonne Pensa (46) is per 1 januari 2022 de nieuwe directeur Software Development. Wie is ze en wat kunnen de gebruikers van mijnPIDZ en de PIDZ-app verwachten?

Programmeren bleek niet helemaal haar ding. Hier kwam Ivonne in 1999 achter, toen ze een traineeship volgde. Maar de mannen daar vroegen Ivonne of het niet iets voor haar zou zijn om met de opdrachtgevers in gesprek te gaan over wat zij juist graag wilden. De knappe koppen zouden het dan maken.

Programmeren past niet bij Ivonne Pensa

Zo is Ivonne na haar studie Bedrijfskundige Informatica geleidelijk in de wereld van het functioneel ontwerp en business analyse gerold. Ze heeft in loondienst gewerkt, begon voor zichzelf en kwam als zzp’er bij onder meer de grootste banken van Nederlandse terecht die zeer te spreken waren over haar werk. Toch vond het ze op een gegeven moment niet meer leuk. ,,Het was vaak een herhaling van wat ik al gedaan had en daar zag ik geen uitdaging meer in.”

“We zijn vooral onder de motorkap bezig. Laten we zeggen dat de Fiat-motor eruit gaat en dat die van Ferrari erin komt.”

Ivonne Pensa, Directeur Software Development 

Dus ging Ivonne Pensa terug in loondienst en werkte voor accountant KPMG, softwaretestbedrijf SQS en fondsbelegger Robeco. De liefde bracht haar naar Eindhoven. Ondertussen zocht ze rustig naar iets nieuws, zag een vacature voorbijkomen en zodoende is ze bij PIDZ begonnen. Eerst als Manager Software Development, nu als Directeur Software Development.

Maatschappelijk relevant werk

,,Ik wilde maatschappelijk relevant werk doen. Ik weet dat ik niet de persoon moet zijn aan het bed. Maar hoe mooi is het als je op een andere manier je kennis en ervaring kunt delen zodat het werkgeluk en het gemak van de mensen die dat werk doen wordt vergroot?”

Ivonne is geen meewerkend voorvrouw, maar reikt haar team tools aan om ‘coole dingen te bouwen’. ,,Wat het extra leuk maakt, is dat we nu in een overgangsperiode zitten van een monoliet systeem (één groot complex systeem, red.) naar Microservices (een onafhankelijk en opgesplitst systeem, red.).”

“Uiteindelijk is mijn streven om heel vaak kleine brokken nieuwe functionaliteiten toe te voegen, zonder verstoringen natuurlijk, die snel van waarde zijn voor de zzp’ers en zorginstellingen.”

Ivonne Pensa, Directeur Software Development 

Nu Ivonne ook in de directie van PIDZ zit, is het platform mijnPIDZ daarin ook vertegenwoordigd. ,,Ik denk dat dit goed is als er strategische keuzes moeten worden gemaakt. Nu speelt de stem van het platform daarin ook een rol.”

Wat zullen de gebruikers van mijnPIDZ en de PIDZ-app merken van jouw aanwezigheid?

Ivonne Pensa: ,,Ze zullen hier niet direct iets van merken behalve de zorginstellingen en de backoffice-medewerkers van de PIDZ-vestigingen. Voor hen krijgt mijnPIDZ dezelfde lay-out als voor de zzp’ers, voor wie die afgelopen jaar is ontwikkeld. We zijn vooral onder de motorkap bezig. Laten we zeggen dat de Fiat-motor eruit gaat en dat die van Ferrari erin komt. Dit is wel een proces van de lange adem.”

Wat zijn je doelen als directeur Software Development?Ivonne Pensa, de nieuwe Directeur Software Development

,,Ik wil ons team dit jaar verder professionaliseren, de processen versnellen en efficiënter maken en handvatten reiken zodat ze coole dingen kunnen bouwen. Uiteindelijk is mijn streven om heel vaak kleine brokken nieuwe functionaliteiten toe te voegen aan het platform, zonder verstoringen natuurlijk, die snel van waarde zijn voor de zzp’ers en zorginstellingen zodat zij optimaal gebruik kunnen maken van het platform.”

Feedback is dus meer dan welkom?

,,Ja, graag. Als wij weten wat de gebruikers missen of niet prettig vinden, dan kunnen wij hier beter op aansluiten en weten we ook wat prioriteit geniet. Dus ik wil de mensen vooral vragen om hun feedback te delen via ons reviewsysteem of de app.”

Benieuwd naar wat er komend jaar gaat veranderen in mijnPIDZ? Lees dan het verhaal met Product Owner Tommie Tholen nog eens terug. 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws en trends voor zzp'ers in de zorg.

Vergeet niet om deze post te delen.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on whatsapp
Wout Fassbender
Wout Fassbender
Met pen, camera of voicerecorder gaat Wout altijd op zoek naar een verhaal. Dit trekt hem het meest. Op deze wijze wil hij graag uitdragen waar PIDZ voor staat: met zorg verbonden. Als freelance (huis)journalist kan Wout bij PIDZ uiten wat hij het liefst doet: verhalen vertellen waarmee iedereen zich verbonden voelt.

Misschien is dit ook wel iets voor jou.

Meer weten over PIDZ Detachering?

Laat hier je gegevens achter en je ontvangt direct onze brochure met meer informatie.