Preview PIDZ Praat (afl. 8) | Drempel loondienst naar ondernemerschap

In aflevering 8 van PIDZ Praat, de podcast waarin actuele thema’s uit de zorg worden besproken, schuift presentator Wout Fassbender aan bij eigenaar Cees Onderwater van PIDZ Alkmaar. Ze bespreken de drempel van loondienst naar ondernemerschap.

Veel zorgprofessionals die klaar zijn met de administratieve rompslomp en misschien de zorg wel dreigen te verlaten, zoeken een alternatief. Dat kan de overstap zijn naar zelfstandig ondernemerschap. Toch vinden veel mensen dat een lastig. Voor sommigen lijkt die drempel te hoog. Hoe pak ik het aan? Hoe kom ik aan opdrachtgevers? Aan welke wetgeving moet ik voldoen?

Eigenaar Cees van PIDZ Alkmaar probeert mensen over die drempel te helpen. ,,We willen vooral de voor- en nadelen te laten zien van het zelfstandig ondernemerschap. We raden zorgprofessionals aan het altijd te proberen. Je bent een ervaring rijker en als het niet bij jou past, dan kan je weer terug in loondienst.”

Benieuwd naar het verhaal van Cees? Luister binnenkort naar aflevering 9 van PIDZ Praat.

4 februari 2020

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.