Extra geld voor wijkverpleging: 170 miljoen euro

Demissionair staatssecretaris Van Rijn van VWS doet volgend jaar een extra duit in het zakje wat wijkverpleging betreft. Hij stelt 170 miljoen euro meer beschikbaar. Daarnaast belooft hij ook de kwaliteit verder te verbeteren en wijkverpleegkundigen krijgen de ruimte om met trots hun vak verder te ontwikkelen.

Die afspraak maakte hij gisteren met brancheorganisaties van zorgaanbieders, zorgverzekeraars en patiënten in het bestuurlijk akkoord wijkverpleging 2018. In dat jaar is nu bijna 3,8 miljard euro beschikbaar voor deze zorgsector. Dat is bijna 600 miljoen meer is dan in 2015.

Steeds beter ondersteunen en verzorgen

“Met hele goede wijkverpleging lukt het ons gezamenlijk steeds beter om mensen in hun eigen huis zo goed mogelijk te ondersteunen en verzorgen”, zegt Van Rijn op de site van de Rijksoverheid. “Mensen die zorg nodig hebben, zullen daarvan merken dat de wijkverpleging nog beter aansluit op hun persoonlijke wensen en behoeften.

Daarnaast stelt de demissionair staatssecretaris dat wijkverpleegkundigen meer ruimte krijgen om hun vak uit te oefenen en te ontwikkelen. “Ik heb de afgelopen jaren trotse wijkverpleegkundigen ontmoet. Ik ben er vast van overtuigd dat die trots alleen maar zal groeien als gevolg van deze afspraken.”

29 juni 2017

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.