Oprichter Fass op pad | Het eerste bezoek, de trein en stoppen met bloggen

Iets meer dan drie weken is oprichter Fass nu onderweg. Ruim vierhonderd kilometer heeft hij al afgelegd. Het pelgrimsbestaan gaat hem steeds beter af.

Na drie weken gaat zijn conditie vooruit, vliegen de kilo’s eraf maar soms spelen zijn knieën parten. Hij denkt dat zijn wandeltempo te hoog is, dus dat gaat hij iets aanpassen – ook na 55 jaar leert deze pelgrim zijn lichaam blijkbaar steeds beter kennen.

Zijn derde week staat voornamelijk in het teken van het bezoek van goede vriend Mark. Maar Fass hinkt op twee gedachten. Na enkele heftige dagen met vooral steile hellingen roept het lichaam hem tijdelijk een halt toe. Maar daardoor komt zijn planning in de knoop. Vriend Mark komt naar Reims maar Fass is zelf nog niet zo ver. Wat nu? Een dilemma. Hij besluit met frisse tegenzin, want een echte pelgrim doet toch alles te voet, om de trein te nemen.

Heeft hij spijt? Ja, maar er is geen andere oplossing. Een vriend laat je niet in de kou staan. Nood breekt wet, zeg maar. “Ik moet nog 1.700 kilometer en mijn voeten wilden niet. Dit was de enige optie”, zegt hij over de situatie.

Het mag de pret niet drukken met zijn pelgrimskompaan die het zwaar heeft maar met succes twee dagen meeloopt. Beiden erkennen dat het na veertig jaar vriendschap een mooie ervaring is om mee te maken. Het afscheid valt zwaar voor Fass, die weer alleen verder gaat.

Nadenken

Op zijn blog, Fass op pad, krijgt hij regelmatig vragen van zijn vaste volgers. De zeeën van tijd die Fass heeft, zetten hem aan het nadenken. Dat heeft hem tot het volgende doen besluiten: “Al dat nadenken maakt me nu eigenlijk een beetje moe en dat wil ik nu juist niet. Wat komt, komt en wat niet komt, komt niet… easy toch? Daarom heb ik besloten even een tijdje offline te gaan. Even geen verhaaltjes. Maar wel de route en foto’s.”

 

 

 

 

4 april 2018

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.