Oprichter Fass steeds meer in pelgrimsmodus

Voorspoed en tegenslagen. Elke pelgrim krijgt daar mee te maken. Ook oprichter Fass, die een emotionele eerste week beleeft. Afscheid nemen van familie, vrienden, Mariëlle en Wout. De eerste dagen leeft hij in een roes en heeft hij veel contact met het thuisfront. Het doet hem goed en zorgt ervoor dat hij de dagen doorkomt.

Op dag 2, wanneer hij de Belgische grens is gepasseerd, krijgt hij te maken met het onvermijdelijke: een blaar. Maar zijn pelgrimsurvivalpakket helpt de boosdoener te bestrijden. Fass komt steeds meer in het wandelritme, maar neemt op zaterdag een rustdag om de blaar te kunnen behandelen. Het werkt averechts. In die zin dat de eerste kilometers zwaar vallen de dag erna.

Maar alles komt goed. Ook bij Fass. Zijn eerste week staat vooral in het teken van loslaten en aanvaarden, zoals hij dat zelf zo mooi omschrijft. Hij geniet van de natuur en nadert de Franse grens. Het eerste bezoek volgt binnenkort, op 28 maart: goede vriend Mark komt hem vanaf Reims drie dagen vergezellen.

Fass heeft er steeds meer zin in en voelt zich ook steeds meer pelgrim. De eerste stempels zijn gehaald. Benieuwd naar zijn verhalen én foto’s? Hij houdt een dagboek bij op Pindat.

21 maart 2018

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.