Flexwerker met groot zorghart

Als ware ambassadrice van PIDZ Uitzend is Kelsey van Veen (22) een flexwerker van het eerste uur. In 2016 sloot ze zich aan bij de PIDZ-familie. Kelsey stond op haar veertiende al met de handen aan het bed om haar zieke moeder te verzorgen. Een zorgverlener met een echt zorghart dus.

Kelsey, hoe ben jij bij PIDZ Uitzend terecht gekomen?

“Mijn cv stond op vacaturesite Indeed en eigenlijk keek ik daar niet meer naar om. Totdat recruiter Cindy (Elbers, red.) mij via de mail benaderde of ik niet toch op zoek was werk in de zorg. Mijn cv sloot precies aan bij wat ze zocht. Ik twijfelde heel erg omdat ik net was gestart met mijn opleiding tot vrachtwagenchauffeur. Toch besloot ik het gesprek aan te gaan en een paar dagen later zat ik in het Klokgebouw voor mijn intake.”

Waarom heb je voor PIDZ Uitzend gekozen?

“Tijdens het gesprek werd ik aangestoken door het enthousiasme dat de medewerkers van PIDZ uitstralen. Eigenlijk wilde ik mijzelf volledig focussen op mijn chauffeursopleiding, maar de twijfel sloeg toe. Wilde ik niet toch weer sinds lange tijd in de zorg gaan werken? PIDZ is anders dan andere bureaus, waar je vaak slechts een nummer bent. Bij PIDZ is het heel menselijk, je bent voor hen net zo waardevol als voor de mensen voor wie je mag zorgen. PIDZ laat je in je waarde en je werk doen op jouw manier. Daardoor ga ik met heel veel plezier naar mijn patiënten en cliënten.”

Waarom werken in de zorg?

“Het gaat een tijdje terug, toen ik veertien jaar oud was. Mijn moeder was heel erg ziek. In die periode heb ik haar verzorgd samen met de verpleging. Ik keek goed naar de verpleegsters en hielp uiteindelijk om medicatie toe te dienen. Het was zo mooi om zo voor mensen en in het bijzonder mijn moeder te kunnen zorgen. Daarom heb ik besloten een opleiding in de zorg te volgen.”

Wat maakt flexwerken in de zorg zo leuk?

“Je werkt wanneer het jou uitkomt. Je hebt alle vrijheid en bent de baas over je eigen agenda. Wil je elk weekend werken, dan kan dat. Wil je juist die dagen vrij zijn en doordeweeks veel uren maken? Ook dat is mogelijk. Op die manier behoud je toch je vrijheid, maar kan je toch zorg verlenen aan de mensen die het nodig hebben.”

Waarom zou je het vrienden aanraden om te flexwerken?

“Die bepaalde vrijheid is super. Je kunt zelf werken wanneer jij dat wilt. Zo kan je naast het verzorgen van mensen ook goed voor jezelf zorgen door eens een weekendje voor jezelf te hebben. Ideaal toch?”

 

11 augustus 2017

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.