Cliënten lopen gevaar vanwege de toenemende fraude met zorgdiploma’s. Dat is de kern van het artikel dat RTL nieuws vrijdag 15 juli publiceerde. En dat doet pijn aan ons grote zorghart om te lezen. Wij streven namelijk juist naar een positieve en gezonde zorg die beschikbaar is voor iedereen. Diplomafraude heeft daarin absoluut geen plek. Wij doen er vanuit PIDZ dan ook alles aan om dat te voorkomen.
Het hebben van een verplicht relevant diploma is een van de harde eisen die wij stellen aan zzp’ers voordat ze zich bij PIDZ kunnen inschrijven. Die eis is onderdeel van een groter geheel, namelijk ons intakeproces waarmee wij de hoge kwaliteit van zzp’ers bij PIDZ willen waarborgen. Onze gespecialiseerde recruiters op de vestigingen nemen de tijd om alle zzp’ers persoonlijk te ontmoeten en te leren kennen.
Persoonlijke controle
Tijdens deze gesprekken komen zaken als ervaring – minimaal twee jaar – en motivatie aan bod. Wil iemand snel geld verdienen? Dan past dat niet bij de visie en missie van PIDZ en stoppen we het intakeproces. Hoewel we uiteraard uitgaan van de positieve intenties van een zzp’er die zich heeft aangemeld, vragen we toch alle verplichte documenten (denk aan een VOG en het diploma) mee te nemen naar onze vestiging. Zo kunnen wij deze op echtheid controleren onder een blauwe lamp. Wat de recruiters daarnaast ook altijd doen, is het nabellen van twee referenties. Zo weten we zeker dat wanneer we een zzp’er inschrijven bij PIDZ, deze ook écht bij de normen, waarden en kwaliteitseisen van PIDZ past.
Benieuwd hoe wij verder werken aan het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit? Lees dan het volgende artikel: https://pidz.nl/hoe-waarborgt-pidz-de-kwaliteit/
Vergewisplicht
Ondanks ons strenge intakeproces, raden we zorginstellingen aan om voor aanvang van een opdracht altijd de identiteit te controleren. Zo weten zij dat degene die de opdracht komt uitvoeren ook degene is die via PIDZ gekoppeld is aan de opdracht – en dus ook degene is met de juiste papieren, ervaring en kwaliteiten. Dit is de vergewisplicht, die voorkomt uit de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz).
Ook zorginstellingen spelen dus een belangrijke rol bij het voorkomen van fraude met zorgdiploma’s. Als partner trekken we hier graag samen in op, zodat we samen ook werk maken van een gezonde en positieve zorg die voor iedereen beschikbaar is.
Vragen
Heb je vragen over de kwaliteit bij PIDZ? Neem dan gerust contact op met jouw PIDZ-vestiging of stuur een e-mail naar kwaliteit@pidz.nl.