Guillaume: ‘Waardecreatie op de lange termijn, daar draait het om’

Door zijn moeder is Guillaume Meens met zijn neus op de feiten gedrukt. Hij is mantelzorger van haar. De eigenaar van PIDZ Maastricht merkt dat het zeker voor ouderen belangrijk is om afspraken na te komen. “De zorg goed organiseren, zorgt voor groot plezier. Het kan veel impact op ouderen hebben wanneer iemand te laat of telkens een andere zorgverlener komt.”

Met dat in zijn achterhoofd wil hij van PIDZ Maastricht een betrouwbare partner maken voor zowel opdrachtgevers als zorgverleners en indirect ook voor cliënten. De 41-jarige Guillaume komt uit een ondernemende familie. Dat in combinatie met zijn Zuid-Limburgse afkomst zet hem ertoe om PIDZ Maastricht op te zetten. “Vrienden vragen al jaren waarom ik niet iets voor mijzelf begin. Maar je moet wel het goede tegenkomen, hè.” Voor zijn gevoel is dat moment nu aangebroken.

Link met zorg

Welke link met zorg heeft Guillaume nog meer naast het zorgen voor zijn moeder? “Mijn oudere zussen hebben allebei in de sector gewerkt, maar zijn inmiddels gestopt omdat het fysiek te zwaar is geworden. En ze zaten niet op de administratieve rompslomp te wachten. Ze vertelden regelmatig over het werk waarvan ik veel kon opsteken.”

Als formulemanager van PIDZ maakte Guillaume kennis met de zorg en de wereld die PIDZ heet. “Ik heb veel met mensen gewerkt, in de hospitality branche vooral. Maar échte zorg was voor mij nog onbekend gebied.”

In dat jaar ging Guillaume regelmatig bij PIDZ-vestingen en opdrachtgevers langs. Wat hij tijdens die gesprekken vaak hoorde: net als PIDZ vindt de zorgorganisatie kwalitatieve zorg belangrijker. En daarvoor zijn de opdrachtgevers bereid te betalen. “Bij mij draait het om waardecreatie voor de lange termijn. Zo weten de opdrachtgevers en zzp’ers wat ze aan mij hebben.”

Samenwerking met collega-ondernemers vindt Guillaume ontzettend belangrijk. Op die manier wil hij nog beter aansluiten op de zorgvraag. “Zo wil ik ervoor zorgen dat de cliënten de best mogelijke zorg krijgen.”

29 maart 2018

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.