Heldy heeft plezier hervonden

Als zzp’er in de zorg heeft Heldy Wattimena het plezier in haar werk hervonden. ,,Je hebt geen verplichtingen meer. Dat is heel prettig.”

Sinds augustus 2018 mag Heldy zich PIDZ’er noemen. Na negen jaar in de revalidatiezorg zoekt ze nieuwe uitdagingen. Een jong gezin met drie kinderen vraagt veel van haar privé. Ook Heldy weet dat ze avond- en nachtdiensten werkt en ook soms in de weekenden beschikbaar dient te zijn voor de zorginstelling. Het hoort erbij, zegt ze: ,,Op een gegeven moment zag ik het niet meer zitten. Een oud-collega raadde mij aan om als zzp’er te beginnen.”

Die stap vindt Heldy nog te groot, dus begint ze bij de flexpoule van een zorginstelling in Tilburg. Ook daar voelt ze heel veel druk. ,,Als je de deur achter je dichttrekt, is je werkdag eigenlijk nog steeds niet klaar. Je blijft continu in contact met de collega’s. Daar was ik eerlijk gezegd wel een beetje klaar mee en dacht: ik ga gewoon proberen om zzp’er te worden.”

Het blijkt een gouden greep. Door het internet af te struinen, komt ze bij PIDZ uit. Ze vult het inschrijfformulier in en eigenaar Maaike Verriet van PIDZ Den Bosch neemt direct. ,,Ik was best wel verbaasd hoe snel het allemaal ging”, weet de 31-jarige Heldy nog. ,,Maaike vroeg wat mijn uurtarief was, met het argument dat je dat als zzp’er het helemaal zelf bepaalt en gaf aan direct werk te hebben. Ideaal, dacht ik.”

Cliënten fijne dag bezorgen
Een half jaar later blikt Heldy terug op haar beginmaanden als PIDZ’er. In haar werk heeft ze het plezier hervonden, ze voelt zich zo vrij als een vogel en geniet. ,,Op de werkvloer vragen de bewoners regelmatig of ik niet in loondienst wil komen werken, dat vind ik een mooi compliment.”

Als zzp’er in de zorg weet Heldy waar ze voor staat: de cliënt komt altijd op de eerste plaats. ,,Ik kwam een keer op een afdeling en daar lag een takenlijst op tafel. Ze wilden dat ik ging schoonmaken, toen heb ik verteld dat ik daar niet voor kwam. Daar schrokken ze een beetje van, maar nu weten ze dat ik puur kom om de cliënten een fijne dag te bezorgen.”

Gewaardeerd en gehoord
Brengt het werken als zzp’er in de zorg alleen maar mooie dingen met zich mee? Heldy vindt van wel. Maar, zegt ze: ,,Ik moet wel leren sparen. Als je in loondienst bent, dan wordt alles geregeld. Nu moet ik dat zelf doen. Dat is even wennen.”

Voorlopig krijgt Heldy geen genoeg van werken als zzp’er in de zorg. Ze geniet met volle teugen, gaat fluitend naar haar werk, voelt zich gewaardeerd én gehoord. ,,Ik leer veel van de medewerkers op de werkvloer en zij leren van mij. Ik heb niet het gevoel dat mijn adviezen in de wind worden geslagen”, geeft de trotse PIDZ’er aan. ,,Als ik nu de deur achter mij dichttrek, zit de werkdag er ook echt op. Heerlijk.”

9 februari 2019

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.