‘HKZ-keurmerk zorgt voor rust’

Al sinds de oprichting staat bij PIDZ kwalitatieve zorg voorop. Maar net zoals de zorgsector continu verandert, zit ook PIDZ niet stil. Dit jaar staat in het kader van het borgen en doorontwikkelen van kwaliteit. In alle lagen zal de kwaliteit groeien, bij zowel zorgprofessionals en medewerkers als in de software.

Chantalle Laheij, certificeringsmanager HKZ:

,,Het onafhankelijke HKZ-certificaat zorgt voor rust bij zzp’ers in de zorg, biedt zekerheid richting opdrachtgevers en toont kwaliteit aan. Het is een middel dat al jaren in Europa wordt gebruikt en maakt het begrip ‘kwaliteit’ tastbaar en aantoonbaar. Je werkt in drie bijeenkomsten naar het assessment toe, dat een geaccrediteerd bedrijf zal afnemen. Slaagt de zorgprofessional, dan is het certificaat drie jaar geldig. Dit betekent niet dat ze achterover kunnen leunen, want ze zullen aan gestelde doelen moeten blijven werken. Met het HKZ-keurmerk krijgt de zorgprofessional een idee waar hij staat. PIDZ neemt de zorgprofessional hierin graag bij de hand. Ontwikkelde tools helpen hierbij. Daarnaast kan ik de zorgprofessionals buiten de bijeenkomsten om van advies voorzien. Zorgprofessionals hoeven het dus niet alleen te doen. Het kost misschien veel tijd, uiteindelijk plukken ze hier de vruchten van. Zorginstellingen stellen steeds hogere eisen. Voor zzp’ers in de zorg is het ingewikkeld om aan de wet- en regelgeving te voldoen. Met dit certificaat zitten ze altijd goed. Het verbetert de zorg van de toekomst.”

 

15 mei 2019

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.