HKZ-training: er zijn nog plaatsen beschikbaar

Er zijn in onze PIDZ Academie nog plaatsen vrij voor de eerstvolgende praktijkmodules ‘Laat kwaliteit zien!’. In deze praktijkmodule begeleidt Chantalle Laheij, certificeringsmanager HKZ van onze samenwerkingspartner Allargando, zelfstandig zorgprofessionals in het traject naar het assessment voor het behalen van het HKZ-keurmerk voor zzp’ers in de zorg: één van de manieren voor jou als zzp’er om je kwaliteit als zelfstandig ondernemer in de zorg te tonen en te waarborgen.

De praktijkmodule vindt plaats op 29 april aanstaande in Eindhoven (mits de maatregelen het toelaten, anders online).

Wat betekent het HKZ-keurmerk?

Het HKZ-keurmerk voor zzp’ers in de zorg is bedoeld voor verpleegkundigen, verzorgenden en begeleiders in de langdurige zorg en de thuis- en kraamzorg (niveau 3 t/m 7). Het keurmerk houdt rekening met de eisen op gebied van ondernemerschap, de kwaliteit van zorg- en dienstverlening en de wetgeving waaraan zzp’ers in zorg en welzijn moeten voldoen. Met het keurmerk tonen zzp’ers aan dat zij staan voor een eigen praktijk waar kwaliteit van zorg en duurzaam ondernemerschap een plek hebben.

Wat heb ik eraan?

Het keurmerk is een onafhankelijke toets van jouw professionele kwaliteiten en de kwaliteit van dienstverlening, en is daardoor een formele bevestiging daarvan richting je opdrachtgevers. Het HKZ-keurmerk is op dit moment niet verplicht gesteld. Maar het kan voor opdrachtgevers wel een grote meerwaarde zijn om hun keuze voor een zzp’er op te baseren.

Wat houdt het traject in?

Je krijgt begeleiding en instructie om op eigen kracht het certificaat te behalen. Je kunt uit twee varianten kiezen: Een Basismodule en een Basismodule Plus. Voorkennis over kwaliteit en kwaliteitssystemen is niet noodzakelijk!

 • Basismodule: De Basismodule bestaat uit een theoriegedeelte over kwaliteitsmanagement en wordt aangeboden door een leer-app (4-6 uur zelfstudie) die je liefst voorafgaand aan de gezamenlijke bijeenkomst afgerond hebt. In de plenaire bijeenkomst (9.30 – 16.00 uur) gaan we, na een kleine samenvatting van de theorie, samen vooral praktisch aan de slag met de norm. Onder meer door het opstellen van een visie, doelen te stellen en risicomanagement uit te voeren.
 • Basismodule Plus: De Basismodule Plus omvat naast de genoemde basismodule een individueel gedeelte, bestaande uit een individueel gesprek op maat (van bij benadering 2 uur), waarin je specifieke vragen kunt stellen en je individueel handvatten geboden worden om op eigen kracht de vragen voor het assessment te beantwoorden.

Na het traject heb je, mits je alle onderdelen uitgevoerd hebt:

 • Kennis over kwaliteitsmanagement in de zorg
 • Kennis over persoonscertificering
 • Kennis van de normparagrafen uit de HKZ-norm & zzp’ers in de zorg en welzijn
 • Kennis over het opstellen van een visie
 • Een visie opgesteld voor jouw bedrijf
 • Kennis over risicomanagement
 • De risico’s voor jouw bedrijf specifiek geïnventariseerd en geanalyseerd
 • Kennis over SMART-doelen stellen als ondernemer
 • Kennis over SMART-doelen stellen als zorgverlener
 • Specifieke SMART-doelen gesteld voor jou als ondernemer en zorgverlener
 • Individuele handvatten voor jouw bedrijf om daarna op eigen kracht de vragen voor het assessment te beantwoorden

Meld je nu aan via het tabblad PIDZ Academie in mijnPIDZ!

Vergeet niet om deze post te delen.

Tom Lemmens | PIDZ
Tom Lemmens | PIDZ
PIDZ is niet zomaar een organisatie. Achter PIDZ schuilt een duidelijk verhaal. Als senior communicatie adviseur heeft Tom als doel om met een heldere communicatiestrategie het verhaal van PIDZ nog duidelijker naar buiten te brengen. Wel op een manier die goed bij hem past: warm en gestructureerd.

Pauzemomentje?
Ontdek onze nieuwsbrief

Misschien is dit ook wel iets voor jou.

Meer weten over PIDZ Detachering?

Laat hier je gegevens achter en je ontvangt direct onze brochure met meer informatie.