Update | Hoe ga je als zzp’er om met de avondklok?

**Update 22-01-2021**

De Tweede Kamer heeft ingestemd met de avondklok, die ingaat op 23 januari en geldt van 21.00 tot 4.30 uur. Om naar buiten te kunnen, moet je als zzp’er twee verklaringen invullen. Een ‘Eigen verklaring avondklok’ en een ‘Werkgeversverklaring avondklok’. De werkgeversverklaring vul je als zzp’er zelf in. Bij ‘Verklaring werkgever’ vul je je bedrijfsnaam in. Onder ‘Informatie werknemer’ zet je de contactgegevens van je opdrachtgever.

Meer informatie en de twee formulieren vind je op de website van de Rijksoverheid.

——-

Premier Rutte heeft vanmiddag bekendgemaakt dat het voornemen is om binnen een paar dagen een avondklok in te stellen. Wanneer de Tweede Kamer hiermee instemt, houdt dit in dat je tussen 20.30 en 4.30 uur niet buiten mag zijn. Voor onder andere woon-werkverkeer wordt een uitzondering gemaakt op deze maatregel.

Ga je voor een opdracht de deur uit? Neem dan je overeenkomst van opdracht mee om aan te tonen dat je een geldige reden hebt om buiten te zijn. Je vindt je overeenkomst van opdracht in mijnPIDZ onder de knop “Overeenkomsten” in het menu.

Heb je een periodeopdracht? Neem dan je overeenkomst van opdracht mee, maar vul ook vast alle werkdagen in in je agenda zodat je deze kunt laten zien wanneer hierom gevraagd wordt.

Kijk voor meer informatie over het coronavirus op: https://pidz.nl/coronavirus/

22 januari 2021

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.