De best mogelijke zorg voor cliënten en patiënten: dat is waar wij iedere dag naar streven. Als er onverhoopt iemand van het vaste zorgteam uitvalt of wanneer er een specifieke zorgbehoefte ontstaat… Dan staan wij voor zorginstellingen klaar. Maar hoe zorgen we er nou voor dat de zzp’er die deze opdracht aanneemt qua kennis en kunde naadloos aansluit op de behoefte van het bestaande zorgteam?
MijnPIDZ
De ideale match tussen de opdracht van zorginstellingen en beschikbare zzp’ers maken wij in ons online mijnPIDZ-systeem. Hoe dit werkt? De zorginstelling kan via de handige zoek & boek-module in mijnPIDZ zelf opdrachten uitzetten onder de zzp’ers die bij PIDZ ingeschreven zijn. Hierbij kunnen zij zelf filters instellen op basis van de behoeften van het vaste zorgteam. Denk hierbij aan de functie, maar ook aan aanvullende certificaten zoals bijvoorbeeld BHV of de bevoegdheid om een tillift te gebruiken. Natuurlijk kan een zorginstelling ook een maximum uurtarief invullen bij het zoeken naar zzp’ers.
Alleen zzp’ers die voldoen aan de eisen van de zorginstelling, ingesteld door middel van de filters, krijgen een uitnodiging voor de opdracht toegestuurd. En wanneer een zzp’er de opdracht accepteert, krijgt de zorginstelling het profiel van deze zzp’er te zien en kunnen zij besluiten akkoord te gaan met de inzet van deze zzp’er of verder te willen zoeken naar een andere zzp’er. Hiermee krijgen zorginstellingen dus zelf regie over welke zzp’er uiteindelijk de opdracht uitvoert.
Benieuwd naar hoe mijnPIDZ werkt? Vraag dan een demo aan.
Intakeproces
Niet iedere zzp’er in de zorg komt zomaar in onze database terecht. In samenspraak met zorginstellingen hanteren wij een uitgebreid én persoonlijk intakeproces. Hierin toetsen onze gespecialiseerde recruiters op de vestigingen door heel Nederland op diverse harde en zachte eisen. Natuurlijk beoordelen zij diploma’s en certificaten en controleren deze op echtheid. Net als de VOG, die wij altijd – ook bij het vernieuwen – onder onze speciale lamp bekijken.
We vragen daarnaast minimaal twee jaar relevante werkervaring na het behalen van het zorgdiploma en natuurlijk vragen we ook naar de drijfveren van zzp’ers om in de zorg te werken als zelfstandig ondernemer. En we nemen altijd contact op met twee referenties die rechtstreeks leidinggegeven hebben aan de betreffende zzp’er. Zo leren wij alle zzp’ers persoonlijk kennen en doen we er alles aan om alleen de meest geschikte en gemotiveerde zzp’ers toegang te geven tot mijnPIDZ.
Ondernemerschap
Wat we daarnaast belangrijk vinden, is ondernemerschap bij zzp’ers. Zzp’ers zijn namelijk niet zomaar zorgprofessionals, in hun rol als zelfstandig ondernemer wordt er meer van hen verwacht en gevraagd. Niet alleen vanuit de wetgeving wordt een bepaalde, autonome werkhouding van hen verwacht. Ook zorginstellingen willen er van op aan kunnen dat wanneer zij een zzp’er uitnodigen, deze er meteen staat én van toegevoegde waarde is voor het team. Een professionele en gespecialiseerde zorgverlener die snel kan inspelen op de behoeften op het moment dat hij of zij begint aan de opdracht.
Interne kwaliteit
We kijken natuurlijk niet alleen naar de anderen, maar ook naar onszelf. We horen graag van zorginstellingen en zzp’ers die bij ons aangesloten zijn hoe zij onze dienstverlening ervaren. Onder andere tijdens klanbordgroepbijeenkomsten halen we deze informatie op en gebruiken we om onze diensten te verbeteren. Ook hebben we continu aandacht voor onze interne processen, zodat we efficiënt blijven werken aan onze kwaliteit.