‘Ik heb twee dagen spierpijn, deze kinderen lijden hun hele leventje al’

De KiKa Winterrun staat voor de deur. Onder de vlag van PIDZ lopen 37 deelnemers diverse afstanden mee. Een van hen is Marcel Oosterbeek (56) van PIDZ Alkmaar. Hij gaat direct voor de tien kilometer.

Waarom heb jij besloten voor de 10 kilometer te gaan?

,,Sinds mijn aanschaf van een smartwatch een half jaar geleden ben ik besmet het met hardloopvirus. Bij mijn inschrijving begin december kwam ik nog niet verder dan 5 kilometer. Ik dacht: ik ga gewoon die uitdaging van de 10 kilometer aan. Al moet ik kruipend over de finish. Kijk, ik heb dan misschien twee dagen spierpijn en dan is de pijn over. Deze kinderen lijden al hun hele leven en hebben een heel ander vooruitzicht. Daarom loop ik die 10 kilometer.”

Hoe gaat het met trainen?

,,Hartstikke goed eigenlijk. Ik loop gemiddeld twee keer in de week tussen de 8 en 10 kilometer. Ik heb de afstand in ieder geval al aangetikt en binnen het uur gelopen.”

Loop je ook nog met een doel?

,,Mijn eergevoel zegt dat ik graag binnen de 57 minuten over de finish kom. Maar als ik dat niet haal ben ik net zo blij hoor. Het gaat uiteindelijk om de kinderen. Een beetje spannend, vind ik het wel. Ik heb voor het eerst een officieel startnummer gekregen. Het ligt al klaar. Ik heb er enorm veel zin in!”

Je hebt iets meer dan 100 euro gehaald. Tevreden? 

,,Je kunt mensen natuurlijk niet verplichten om te sponsoren. Na iedere training heb ik iedereen laten weten dat ik er volop mee bezig ben. ‘Ik ga ervoor. Doen jullie mee?’, schrijf ik erbij. Dit bedrag had misschien twee of drie keer zoveel kunnen zijn, maar met ruim 100 euro heb ik toch mooi een bijdrage kunnen leveren.”

De lopers uit het PIDZ-team haalden samen al meer dan € 7000,- op. Wil jij daar nog aan bijdragen? Dat kan nog steeds en doe je hier! 

24 januari 2020

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.