Intervisiebijeenkomst: dit is waarom zzp’ers Rosalieve en Boukje meedoen

Intervisie vormt een belangrijk onderdeel binnen het ondernemerschap in de zorg. Als zzp’er dien jij ieder jaar tenminste aan één intervisiebijeenkomst deel te nemen. PIDZ’ers Rosalieve van Daal (29) en Boukje Bekkenutte (29) delen hun verwachtingen van het komende intervisietraject dat PIDZ faciliteert en onder leiding staat van Maartje op de Coul van dev organisatieadviseurs.

Waarom doen jullie mee aan deze intervisiebijeenkomst?

Rosalieve: ,,Ik kwam er een paar maanden geleden achter dat het een verplichting is om tenminste eens per jaar deel te nemen. Ik ben inmiddels drie jaar zzp’er en gaandeweg leer je steeds meer dingen over het ondernemerschap. Toen ik zag dat PIDZ hierin faciliteerde, dacht ik: heel tof. Dit is een mooie kans die ik moet aangrijpen.”
Boukje: ,,Ik merk dat ik iets terughoudender ben in mijn zelfontwikkeling. Daarom doe ik mee aan dit intervisietraject, want ik denk dat er veel meer uit het ondernemerschap te halen valt dan ik momenteel doe. Door met andere zzp’ers te sparren, krijg je misschien wel inzichten die jou verder kunnen helpen als ondernemer en/of op de werkvloer.”

Wat wil jij nog meer uit het ondernemerschap halen?

Boukje doet ook mee aan de intervisiebijeenkomst

Boukje: ,,Ik ben best leergierig, vind het leuk om vakinhoudelijk bezig te zijn. Maar er is voor mijn gevoel meer dan het sturen van facturen, het bijhouden van de administratie en je BIG-registratie en het werken an sich. Denk aan het gebruik van LinkedIn of het HKZ-keurmerk. Daar ben ik benieuwd naar.”

Wat verwachten jullie hiervan?

Rosalieve:,,Ik vind dit moeilijk om te zeggen. Dit is mijn allereerste deelname aan een intervisiebijeenkomst als zzp’er – in loondienst heb ik al wel eens deelgenomen. Ergens vind ik het wel een beetje spannend, in de goede zin van het woord. Je gaat jouw casus en daardoor jezelf en je werkwijze blootgeven aan onbekenden. Ik ben vooral erg nieuwsgierig hoe zij hiernaar kijken en wil graag nieuwe inzichten opdoen die ik dan kan toepassen op de werkvloer.”
Boukje: ,,Dat we met elkaar bepaalde casussen zullen bespreken, met elkaar de diepte ingaan – misschien ook wel over het HKZ-keurmerk. We kunnen allemaal iets inbrengen en daar op ingaan. Niks is goed en niks is fout. Ik vind het een beetje spannend en kan mij nog niet goed voorstellen hoe deze intervisiebijeenkomst wordt vormgegeven. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje, dat vind ik wel prettig. Als ik er over nadenk dat ik ga deelnemen, word ik wel heel enthousiast.”

Je klinkt heel leergierig.

Rosalieve van Daal doet mee aan de intervisiebijeenkomsten

Rosalieve: ,,Soms voelt het als een verplichting om een cursus te volgen, daar ben ik eerlijk in. Maar ik ben blij dat de verplichting er is. Dat houd je scherp. Ik kan daarom begrijpen dat mensen het niet zo zien zitten om cursussen of een intervisiebijeenkomst te volgen. Maar denk ook aan de lange termijn. Het gaat niet enkel om uurtje-factuurtje. Je bent zelf verantwoordelijk voor je daden, gedrag en houding.”

Wat vinden jullie nog meer belangrijk in het ondernemerschap?

Rosalieve: ,,Je hebt als zzp’er in de zorg een verantwoordelijkheid, als zorgprofessional en als ondernemer. Ik ontvang graag feedback. Je bent allemaal mens en kunt er altijd iets van opsteken. Als zzp’er krijg je niet zo vaak terugkoppeling, omdat je vaak een korte periode bij een opdrachtgever bent. Dat vind ik ergens wel jammer. Daarom ben ik blij dat deze intervisiebijeenkomsten starten.”
Boukje: ,,De vrijheid die je hebt als zzp’er om zelf te bepalen wanneer, waar en hoe je werkt. Heel fijn dat ik dit nu zelf kan bepalen. Ikzelf houd regelmatig van nieuwe prikkels, een nieuwe omgeving. Als zzp’er kom ik daardoor heel erg goed tot mijn recht. De administratie is iets wat ik minder vind, maar het is minder erg dan ik op voorhand heb gedacht. Ik ben inmiddels 2,5 jaar zzp’er en het ondernemerschap is voor mij echt een openbaring.”

Beluister hieronder de podcast met PIDZ’er Ray Krommenhoek over de ontwikkeling als mens, zorgprofessional en ondernemer, met onder meer het HKZ-traject.

Vergeet niet om deze post te delen.

Wout Fassbender
Wout Fassbender
Met pen, camera of voicerecorder gaat Wout altijd op zoek naar een verhaal. Dit trekt hem het meest. Op deze wijze wil hij graag uitdragen waar PIDZ voor staat: met zorg verbonden. Als freelance (huis)journalist kan Wout bij PIDZ uiten wat hij het liefst doet: verhalen vertellen waarmee iedereen zich verbonden voelt.

Pauzemomentje?
Ontdek onze nieuwsbrief

Misschien is dit ook wel iets voor jou.

Meer weten over PIDZ Detachering?

Laat hier je gegevens achter en je ontvangt direct onze brochure met meer informatie.