Kabinet wil zorgpersoneelstekort binnen vier jaar oplossen

De personeelstekorten die in de zorg dreigen te ontstaan als niet wordt ingegrepen, wil het kabinet binnen vier jaar wegwerken. De regering trekt 320 miljoen euro uit voor scholingsplannen, wervingscampagnes en meer stageplekken.

Dat schrijven ministers Hugo de Jonge en Bruno Bruins aan de Tweede Kamer. Voor dit jaar staan zo’n 130.000 vacatures open die moeilijk te vervullen zijn, meldde uitkeringsinstantie UWV eerder deze week. 80 procent van de ziekenhuizen, thuiszorg, v&v- en ggz-instellingen heeft veel moeite om zorgverleners te vinden.

2022

Ook De Jonge en Bruins schrijven dat in 2022 een tekort van 100 tot 125 duizend medewerkers dreigt als geen stappen worden ondernomen. De bewindslieden willen het tij keren door het geld dat zij beschikbaar stellen regionaal te verdelen, van huisartsenpraktijken tot grote verpleeg- en verzorgingshuizen. Via deze weg hopen de ministers 58 duizend scholingstrajecten op te kunnen zetten.

14 maart 2018

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.