5 tips om als zorginstelling aan de slag te gaan met werkgeluk

tips werkgeluk
tips werkgeluk
Zorgprofessionals werken vanuit hun hart en passie in de zorg. Dag in dag uit zorgen zij voor anderen. En soms vergeten ze daarbij aan zichzelf te denken. Maar hoe gelukkiger en gezonder ze zijn, hoe beter zij voor anderen kunnen zorgen. Toch? Want pas als een zorgprofessional echt lekker in zijn of haar vel zit, kan deze de allerbeste zorg bieden aan cliënten. Daarom worden zorgverleners in Nederland wat ons betreft elk jaar gelukkiger in hun werk.

Inhoudsopgave:

5 tips om aan de slag te gaan met werkgeluk:

Maar hoe doe je dat nou, werken aan het werkgeluk van de zorgprofessionals van jouw zorginstelling? Wij geven je vijf praktische tips om er vandaag nog mee aan de slag te gaan.

  1. Breng werkgeluk in kaart

Voordat je aan de slag kunt gaan met werkgeluk, moet je weten hoe werkgelukkig de zorgverleners bij jouw zorginstelling op dit moment zijn. Doe onderzoek en ga met ze in gesprek.

  1. Neem feedback serieus

Feedback van medewerkers is van levensbelang om te groeien. Neem dit dus serieus en ga met je medewerkers in gesprek over de punten die zij aandragen.

  1. Leer van de zzp’ers

Wij onderzochten het werkgeluk bij zzp’ers in de zorg. Daar kwamen interessante inzichten uit naar voren om over in gesprek te gaan met de medewerkers van jouw zorginstelling.

  1. Durf te veranderen

Wil je het werkgeluk van zorgprofessionals verbeteren? Dan moet je ook echt werk durven maken van verandering. Kleine dingen, maar ook grote zaken.

  1. Denk ook aan de zzp’ers

Ook zzp’ers in de zorg maken (tijdelijk) onderdeel uit van het team. Verlies hen dan ook niet uit het oog. Want ook hun aanwezigheid en werkgeluk heeft effect op het hele team.

Download onze whitepaper over werkgeluk in de zorg

In samenwerking met de MonitorGroep deden wij onderzoek naar het werkgeluk onder zzp’ers in de zorg. Hierin maakten wij ook een vergelijking met het werkgeluk van zorgprofessionals in loondienst. Ben je benieuwd naar de resultaten van dit onderzoek? Onze opvallendste leerpunten? En meer informatie over bovenstaande vijf actiepunten om aan de slag te gaan met werkgeluk bij jouw zorginstelling? Download dan onze whitepaper werkgeluk.

Vergeet niet om deze post te delen.

Aan de slag als zzp'er in de zorg via PIDZ

Wij zijn altijd op zoek naar vakbekwame zorgprofessionals zoals jij: mensen met kennis van zaken en hart voor de zorg.

Meer weten over PIDZ Detachering?

Laat hier je gegevens achter en je ontvangt direct onze brochure met meer informatie.