Bemiddelingsbureau voor zzp’ers in de zorg: wat zijn de voordelen volgens PIDZ?

Headere - Wet DBA voor zzp'ers in de zorg
Bemiddelingsbureau-voor-zzpers-in-de-zorg-wat-zijn-de-voordelen-volgens-PIDZ-mobiel
Je bent zzp’er in de zorg en je hebt alles omtrent je onderneming goed geregeld. De volgende stap is dat je op zoek gaat naar opdrachten. Je kunt natuurlijk op eigen kracht te werk gaan, maar veel zzp’ers in de zorg kiezen ervoor om zich in te schrijven bij een bemiddelingsbureau die hen op dit vlak bijstaat. In dit artikel vertellen we je wat wij bij PIDZ verstaan onder een bemiddelingsbureau, wat deze precies doet en wat de voordelen zijn voor jou als zzp’er in de zorg.

Inhoudsopgave:

Een bemiddelingsbureau, wat houdt dat in?

Een bemiddelingsbureau is kortgezegd een bedrijf wat zelfstandige professionals en bedrijven aan elkaar koppelt. Ze zorgen ervoor dat de juiste matches worden gemaakt tussen zzp’ers en bedrijven of instellingen en daarnaast nemen ze voor opdrachtgevers ook een groot gedeelte administratie uit handen. Bemiddelingsbureaus zijn er voor alle sectoren, zo ook voor de zorg.

Wat zijn de voordelen voor zzp’ers in de zorg?

Het belangrijkste voordeel van een bemiddelingsbureau in de zorg is dat het jou ontzorgt. Meld je je aan als zorgprofessional, dan gaat het bemiddelingsbureau voor jou op zoek naar opdrachten in de zorg die bij jouw functieprofiel passen. Zo hoef jij je niet meer druk te maken of je wel aan opdrachten komt. Andersom helpt het bemiddelingsbureau de zorginstelling aan zorgprofessionals.
Welke voordelen zijn er nog meer? We zetten ze hieronder voor je op een rijtje:

1. Grotere opdrachtgevers

Zoals eerder aangegeven kun je als zzp’er in de zorg ook zelf op zoek gaan naar opdrachtgevers. Echter, wanneer je met behulp van een bemiddelingsbureau aan de slag gaat, is de kans groter dat je opdrachten binnenhaalt die je zelf normaal niet snel zou kunnen vinden. Er zijn namelijk best veel opdrachtgevers die niet snel willen samenwerken met individuele ondernemers. Toch hebben bemiddelingsbureaus met dit soort instellingen wel vaak connecties. Hierdoor kan je tóch nog werken bij een instelling waar je op eigen kracht wellicht minder snel binnenkomt. 

2. Gepersonaliseerde hulp

Iedere ondernemer is anders en heeft andere kwaliteiten. Een bemiddelingsbureau gaat hier zorgvuldig mee om. Tijdens een intakegesprek, maar ook daarna wordt er tijd genomen om jou, je onderneming en je vakgebied te leren kennen. Op die manier kunnen ze je gerichter helpen aan opdrachten en je beter adviseren. 

3. Het bespaart een hoop tijd

Misschien wel het grootste voordeel van het werken met een bemiddelingsbureau, is dat je een hoop tijd bespaart. De tijd die je doorgaans kwijt bent met het vinden van opdrachten kun je nu gebruiken voor hetgeen je het liefst doet: zorgen voor anderen en jezelf op dit vlak verder ontwikkelen. 

4. Ze zijn de expert in de markt

Een bemiddelingsbureau heeft doorgaans veel verstand van de markt. Ze zijn ervaren en weten wat er precies speelt in de markt. Voor de opdrachtgevers is dit ook fijn. Zij kunnen vertrouwen op de expertise van bemiddelingsbureaus om hen te koppelen aan de juiste zzp’ers. 

Al met al zitten er volgens ons dus veel voordelen aan het werken met een bemiddelingsbureau voor zzp’ers in de zorg. Zeker wanneer je net gestart bent, is het een overweging om je eerst aan te melden bij een paar bemiddelingsbureaus die je aan je eerste opdrachten helpen.
Bij PIDZ kun je terecht voor opdrachten als zzp’er in de zorg

Heb je na het lezen van dit artikel nog andere vragen? Neem contact met ons op en we helpen je graag. 

 

Vergeet niet om deze post te delen.

Aan de slag als zzp'er in de zorg via PIDZ

Wij zijn altijd op zoek naar vakbekwame zorgprofessionals zoals jij: mensen met kennis van zaken en hart voor de zorg.