De 6 meest voorkomende zzp functieprofielen bij PIDZ

Functieprofielen
Functieprofielen - mobiel
Je bent zzp’er en wil werken in de zorg. Via een bemiddelingsbureau zoals PIDZ vind je snel en eenvoudig opdrachten. Maar aangezien de zorg uit diverse branches bestaat en je vele verschillende functies hebt binnen de zorg, kun je als zzp’er niet voor elke functie binnen elke branche altijd evenveel opdrachten vinden bij PIDZ. In dit artikel lees je welke 6 functieprofielen het meest voorkomen bij PIDZ zodat je een beter beeld hebt hoe we je het beste kunnen helpen.

Inhoudsopgave:

Functieprofiel 1: begeleider

Als begeleider in de zorg help je mensen bij het zelfstandig of semi-zelfstandig wonen, werken en leven. Je neemt cliënten bij de hand of geeft ze juist de ruimte waar ze dat verlangen en de situatie het toelaat. Jij ondersteunt de cliënten, zodat zij er niet alleen voor staan. Als begeleider kun je werken in diverse branches, maar via PIDZ is dit voornamelijk in de gehandicaptenzorg, ouderenzorg en geestelijke gezondheidszorg.

Wat verwachten wij bij PIDZ van een begeleider? Dat lees je hier.

Functieprofiel 2: helpende (+)

Als helpende is het belangrijk dat je een luisterend oor biedt aan cliënten. Maar je helpt ook mee in het huishouden (wassen, koken, stofzuigen) en de persoonlijke verzorging, zoals het aantrekken van steunkousen, de cliënt helpen met douchen of naar het toilet brengen. Wil je ook verpleegtechnische handelingen uitvoeren? Dat kan en mag als jij daarvoor bevoegd bent en de juiste bijscholingen hebt gevolgd. De meeste helpenden (+) gaan via PIDZ aan het werk in een verzorgingshuis, verpleeghuis of gehandicaptenzorginstelling.

Wat verwachten wij bij PIDZ van een helpende (+)? Dat lees je hier.

Functieprofiel 3: verzorgende IG

Als verzorgende IG verzorg en beleid je cliënten met hun algemene dagelijkse levensbehoeften. Je hebt dan ook meer verzorgende taken dan een helpende (+). Daarnaast verricht je ook enkele verpleegtechnische handelingen bij de cliënt. Een divers takenpakket dat loopt van een boterham smeren en helpen met douchen, tot het katheteriseren, injecteren of een maagsonde inbrengen.

Een verzorgende IG gaat via PIDZ meestal aan het werk in een verzorgingshuis, maar ook in een gehandicaptenzorginstelling of bij de mensen thuis.

Wat verwachten wij bij PIDZ van een verzorgende IG? Dat lees je hier.

Functieprofiel 4: verpleegkundige niveau 4

Een verpleegkundige kan eigenlijk in elke branche aan de slag. Het ziekenhuis, de gehandicaptenzorg, thuiszorg,  of de GGZ. Als verpleegkundige niveau 4 maak jij zelfstandig beslissingen op basis van de informatie die jij hebt gekregen over de patiënt. Werk jij in een verzorgingshuis dan kan dit betekenen dat je  medicatie moet toedienen of je lichamelijke klachten probeert te beperken, want iedere cliënt is anders. Dat vraagt telkens om een andere aanpak én zorgvraag.

Wat verwachten wij bij PIDZ van een verpleegkundige niveau 4? Dat lees je hier.

Functieprofiel 5: verpleegkundige niveau 5

Een verpleegkundige niveau 5 kan overal terecht. Denk aan een ziekenhuis, maar bijvoorbeeld ook in de wijkverpleging of een verpleeghuis. Als verpleegkundige niveau 5 bestaan je taken uit het diagnosticeren en behandelen van acute, episodische of chronische ziekten. Je verzorgt patiënten als zelfstandig verpleegkundige of je werkt samen met anderen als onderdeel van een zorgteam.

Als je dieper op bepaalde problematiek wil ingaan, kun jij je ook specialiseren. Denk hierbij aan specialismen zoals:

  • IC-verpleegkundige
  • OK-verpleegkundige
  • Oncologie verpleegkundige
  • Ambulance verpleegkundige
  • Anesthesie verpleegkundige

Wat verwachten wij bij PIDZ van een verpleegkundige niveau 5? Dat lees je hier.

Functieprofiel 6: maatschappelijk werker

Een maatschappelijk werker helpt de cliënt om te gaan met de dingen waar hij in het dagelijks leven tegenaan loopt. Je signaleert wanneer problemen dreigen te ontstaan en helpt bij het regelen van verschillende zaken. Als dit nodig is, uiteraard. Denk hierbij aan bankzaken, verzekeringen of bij vragen van de Belastingdienst. Of met het plannen van een gesprek bij een uitkeringsinstantie, het helpen begrijpen van een brief van de gemeente of praten over relatieproblemen.

Wat verwachten wij bij PIDZ van een maatschappelijk werker? Dat lees je hier.

Overige functieprofielen en PIDZ

In dit artikel gaven we je een overzicht van de zes meest voorkomende functieprofielen bij PIDZ. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je met een ander functieprofiel niet via PIDZ aan het werk kunt. We hebben altijd plek voor goede zorgprofessionals, welk functieprofiel je ook hebt. Heb je naar aanleiding van dit artikel nog vragen? Laat een reactie achter en we helpen je graag.

Heb je interesse om je als zzp’er in de zorg aan te melden bij PIDZ? Aarzel dan vooral niet langer en meld je aan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vergeet niet om deze post te delen.

Aan de slag als zzp'er in de zorg via PIDZ

Wij zijn altijd op zoek naar vakbekwame zorgprofessionals zoals jij: mensen met kennis van zaken en hart voor de zorg.

Meer weten over PIDZ Detachering?

Laat hier je gegevens achter en je ontvangt direct onze brochure met meer informatie.