Haal als zorginstelling het meest uit het softwaresysteem mijnPIDZ

mijnPIDZ voor zorginstellingen
mijnPIDZ, het softwaresysteem van PIDZ, is altijd bereikbaar. 24 uur per dag, 7 dagen in de week kunnen zorginstellingen een geschikte zzp’er in de zorg vinden voor een opdracht. Hoe werkt dit precies en hoe haal je als zorginstelling het meeste uit mijnPIDZ? In dit artikel leggen we dit stap voor stap uit.

Inhoudsopgave:

Stap 1: Een opdracht uitzetten in mijnPIDZ

Met de zoek & boek-module kan de planner of manager van de zorginstelling een geschikte zzp’er in de zorg vinden die precies past bij de opdracht. Dat is erg simpel en in een aantal klikken geregeld zoals je kunt zien in onderstaand screenshot.

mijnPIDZ zoek & boek

Gaat het om een incidentele opdracht of periode-opdracht (hierover onderaan in dit artikel meer)? Vervolgens kies je de datum en het tijdstip waarop jij een zzp’er nodig hebt. En ook zeker niet onbelangrijk: voor welke afdeling en voor welk functieprofiel heb jij een PIDZ’er nodig? Voldoet ook een ander functieprofiel, dan geef je dit aan bij het alternatieve functieprofiel.

Stap 2: Specifieke wensen en behoeften aangeven

Verder kun jij nog specifieke wensen en behoeften invullen die voor de opdracht van toepassing zijn. Heeft de zelfstandige zorgprofessional een BHV-diploma nodig, gaat het om een slaapdienst, krijgt de zzp’er pauze, is er een verhoogd risico op een coronabesmetting of zijn er nog andere bijzonderheden, zoals het werken met een elektronisch patiëntendossier? Dat kun je heel makkelijk aanvinken of invullen.

Stap 3: Een opdracht kopiëren

Heb je niet alleen voor de aangegeven datum iemand nodig, maar ook voor de dag erna – of misschien nog iemand op dezelfde dag? Dan kun je de opdracht kopiëren door rechts op de twee formuliertjes te klikken. Uiteraard kun je alles naar wens aanpassen, zoals de tijdstippen of bijzonderheden mochten die anders zijn.

Stap 4: Zoek & boek de zzp’er

Als alles is ingevuld, dan zoekt mijnPIDZ de zzp’ers via de zoek & boek-module. Misschien is met een specifieke PIDZ’er een afspraak gemaakt, dan kan zijn of haar naam worden ingevuld in de zoekbalk. Alleen aan deze persoon stuur jij dan de openstaande opdracht.

Je kunt ook zzp’ers uitnodigen die al eens eerder op de afdeling of binnen de organisatie hebben gewerkt. Natuurlijk kan jij de opdracht ook naar álle zzp’ers versturen.

Plaats een opdracht in mijnPIDZ

Stap 5: Stel het uurtarief in

De zzp’ers die via PIDZ werken, mogen hun eigen uurtarief bepalen. Zij zijn niet voor niets zzp’er in de zorg geworden. Maar bij het uitzetten van een opdracht kan wel worden gekozen om een maximaal uurtarief te hanteren, omdat daar vooraf afspraken over zijn gemaakt. De kans bestaat dat bepaalde zzp’ers – misschien ook wel degenen die jij graag wil inzetten – niet zullen reageren omdat het uurtarief niet bij hen past.

Stap 6: Akkoord geven voor een opdracht  

Ben je klaar met invullen en heb je alles gecontroleerd? Dan verstuur je de uitnodiging en is het wachten op een reactie. Als de zzp’er in de zorg de opdracht goedkeurt, is het aan jou om akkoord te geven. Mocht je onverhoopt toch niet willen dat de desbetreffende zorgprofessional komt werken, dan kun je zijn verzoek afwijzen en dat eventueel toelichten. Een dienst accorderen of afwijzen kan via het dashboard onder het tabje ‘Te accorderen opdrachten’ of onder Opdrachten.

Periode-opdrachten invoeren in mijnPIDZ

Een periode-opdracht in mijnPIDZ zetten, is net zo eenvoudig als het invoeren van een incidentele opdracht. Wat anders is, is dat er geen start- en eindtijd geldt, maar een begin- en einddatum. Een voorbeeld: van 1 juni tot en met 30 september.

Belangrijk is om in te vullen hoeveel uur per week iemand gemiddeld nodig is, hoelang één opdracht gemiddeld duurt en of het om de ochtend, middag, avond of nacht gaat. Misschien gaat om specifieke dagen in de week, ook dit kun jij aangeven.

Als alles is ingevuld én gecontroleerd dan gaat mijnPIDZ voor jou op zoek naar een geschikte kandidaat – ook voor periode-opdrachten kun jij bepaalde zzp’ers zoeken en uitnodigen. De recruiters van de PIDZ-vestiging zullen bij een periode-opdracht altijd een gesprek voeren met de zzp’er. Hierin bespreken zij of de wensen en behoeften op elkaar aansluiten en of deze persoon ook echt voor de benodigde uren beschikbaar is.

Een zzp’er in de zorg vinden voor een opdracht is dus zo gepiept dankzij mijnPIDZ. Wil je hier meer over weten? Op deze pagina is hier nog meer informatie over te vinden. Wil je graag samenwerken met PIDZ? Contact opnemen kan hier.

Vergeet niet om deze post te delen.

Aan de slag als zzp'er in de zorg via PIDZ

Wij zijn altijd op zoek naar vakbekwame zorgprofessionals zoals jij: mensen met kennis van zaken en hart voor de zorg.

Meer weten over PIDZ Detachering?

Laat hier je gegevens achter en je ontvangt direct onze brochure met meer informatie.