Ik heb me aangemeld bij PIDZ. En nu?

icoon van zzp'er achter de laptop
Je bent zzp’er in de zorg. Je hebt rondgekeken en bent uitgekomen bij PIDZ om jou te helpen bij het maken van de match met opdrachten. Je bent overtuigd dat jij met jouw ervaring en kwaliteiten een meerwaarde kunt zijn voor de opdrachtgevers van PIDZ en je hebt je aangemeld via onze website. Top! Dan heb je de eerste belangrijke stap achter de rug. Maar wat gebeurt er daarna? Dat vertellen we je in dit artikel.

Inhoudsopgave:

1. Aanmelding beoordelen

Een aanmelding van een zzp’er in de zorg komt bij een van onze medewerkers op de vestigingen binnen. Zij bekijken of je CV voldoet aan onze eisen en nemen contact op met je referenties. Wanneer ze een goed beeld van je hebben, laten ze je weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

2. Kennismakingsgesprek

Het kennismakingsgesprek vindt plaats op een van onze vestigingen. Een van onze medewerkers gaat met je in gesprek over jouw ervaring in de zorg en je drijfveren om als zzp’er te werken. Uiteraard is er ook alle ruimte voor jou om je vragen te stellen. Aan de hand van dit gesprek besluit de medewerker of je ingeschreven wordt en toegang krijgt tot ons mijnPIDZ-systeem – als jij dit zelf ook nog steeds wil natuurlijk.

3. Vergewisplicht

Bevalt het gesprek van beide kanten? Mooi! Dan is het tijd om de volgende stappen te zetten. De Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz) verplicht ons als bemiddelingsbureau tot de vergewisplicht. Eenvoudig gezegd houdt dit in dat wij verantwoordelijk zijn om te controleren of jij ook daadwerkelijk aan het werk mag in de zorg. Dat doen wij door het controleren van de onderstaande zaken. Wil je meer weten over de Wkkgz? Lees dan onze antwoorden op de meest gestelde vragen over deze wet.

VOG

Allereerst vragen we je om een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te vragen bij Justis. Wanneer je deze ontvangt, controleren we deze op onze vestiging onder een speciale lamp op echtheid.

Diploma

Ook je diploma neem je mee naar de documentcontrole op de vestiging. Want ook je diploma willen we graag controleren op echtheid. Ook doen we nog een extra controle in het diplomaregister van DUO.

Identiteitsbewijs

Het laatste dat we tijdens de documentcontrole op de vestiging controleren, is je identiteitsbewijs. Zo weten we wie je bent en dat alles in orde is. We vertrouwen je, maar willen (diploma)fraude hoe dan ook voorkomen.

Referenties

We nemen altijd contact op met de referenties die je hebt opgegeven bij je aanmelding. Zo horen we van je (oud-)leidinggevenden hoe zij het werken met jou ervaren hebben.

Inschrijving Wtza zorgaanbiedersportaal

Iedere zzp’er is vanuit de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) wettelijk verplicht om in het zorgaanbiedersportaal vermeld te staan. Het is dus belangrijk om deze vermelding te controleren en eventueel te regelen, mocht dit niet goed zijn. Hoe je je aanmelding controleert, lees je op onze kennisbank.

BIG-registratie

Heb je een functie waarvoor een BIG-registratie verplicht is? Dan is een bewijs van jou BIG-registratie uiteraard ook iets waar onze medewerkers naar kijken tijdens je inschrijving. Wanneer je geen BIG-registratie nodig hebt voor jouw functie, dan wordt deze stap overgeslagen.

4. Account activeren

Alles compleet en in orde? Dan is het tijd om je profiel in ons mijnPIDZ-systeem compleet te maken. Dit doe je door alle gevraagde documenten te uploaden. Een deel is verplicht – denk aan bepaalde verzekeringen, een deel niet. Maar hoe completer je profiel is, hoe meer kans je hebt om uitgenodigd te worden door zorginstellingen. Zodra je alle documenten hebt geüpload, ontvangen de medewerkers van de vestiging automatisch een bericht. Zij controleren je documenten nog een laatste keer en dan wordt je account geactiveerd. Tijd om aan de slag te gaan!

5. Aan de slag

Je account is nu actief en je krijgt uitnodigen voor opdrachten binnen. Wil je nog een keer lezen hoe mijnPIDZ precies werkt? Je leest het in onze handleiding voor zzp’ers.

Vergeet niet om deze post te delen.

Aan de slag als zzp'er in de zorg via PIDZ

Wij zijn altijd op zoek naar vakbekwame zorgprofessionals zoals jij: mensen met kennis van zaken en hart voor de zorg.