MijnPIDZ: een handleiding voor zzp’ers in de zorg

mijnPIDZ desktop
MijnPIDZ-een-handleiding-voor-zzpers-in-de-zorg-mobiel
Je kunt als zzp’er in de zorg zelf kiezen hoe je aan opdrachten komt. Zo kun je ervoor kiezen om op eigen kracht op zoek te gaan naar nieuwe opdrachtgevers of je kunt je aansluiten bij een bemiddelingsbureau zoals PIDZ.

Eerder deelden we al met je wat volgens PIDZ de voordelen zijn van het werken met een bemiddelingsbureau. Wanneer jij je succesvol hebt ingeschreven bij PIDZ, krijg je toegang tot ons mijnPIDZ systeem waarmee we je helpen bij het vinden van geschikte opdrachten. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe het mijnPIDZ systeem precies werkt.

Inhoudsopgave:

Wat is mijnPIDZ en hoe gebruik je het als zzp’er in de zorg?

MijnPIDZ is jouw persoonlijke online omgeving bij PIDZ. Via deze omgeving krijg je toegang tot de leukste opdrachten in de zorg. De zorginstellingen die zijn aangesloten bij PIDZ, zetten namelijk hun opdrachten uit via ons systeem. Hier geven ze aan of ze iemand nog hebben voor periode- of tijdelijke opdrachten. Maar ook naar wat voor type zorgprofessional ze opzoek zijn en welke handelingen jij als zzp’er moet uitvoeren tijdens de opdracht.

MijnPIDZ zorgt er automatisch voor dat jij als zzp’er in de zorg de juiste opdrachten te zien krijgt. Opdrachten die aansluiten bij jouw kennis, ervaring en behaalde diploma’s. Zodra er opdrachten voor je beschikbaar zijn ontvang je hier een melding van via e-mail of via een melding op je telefoon wanneer je de app gebruikt.

In 6 stappen mijnPIDZ activeren

Om een online mijnPIDZ omgeving te krijgen is het belangrijk dat je aanmeldt  bij PIDZ. Nadat we je gesproken hebben op een van onze vestigingen en er een wederzijdse klik is, maken we een account voor je aan. Als je precies wilt weten hoe ons aanmeldproces eruitziet, lees dan ons artikel: Van aanmelden tot eerste opdracht: hoe werkt dat bij PIDZ?

Om alles uit mijnPIDZ te halen hoef je maar 6 stappen te doorlopen. Hieronder leggen we je dit stapsgewijs uit.
Zodra je inlogt zie je al snel dat je linksboven op je naam kunt klikken. Hieronder vind je: profiel & voorkeuren en vanuit daar kun je aan de slag. We beginnen bij je profiel.

mijnPIDZ systeem

Stap 1: Vul je persoonsgegevens in

Zodra je op profiel hebt geklikt kom je al gelijk bij je persoonsgegevens uit. Deze gegevens worden getoond aan onze klanten op het moment dat je op een opdracht reageert. Vanuit PIDZ raden wij je altijd sterk aan om een professionele profielfoto te uploaden. Dit is namelijk je visitekaartje naar zorginstellingen toe. Wanneer een zorginstelling een opdracht uitzet, vinden ze het vaak fijn om te kunnen zien wie ze precies uitnodigen.

Stap 2: Geef je bedrijfsgegevens op

Na het opslaan van je persoonsgegevens scrol je terug naar boven en klik je op bedrijfsgegevens. Hier geef je jouw bedrijfs- en bankgegevens op. Als jij van de belastingdienst hebt vernomen dat je recht hebt op Btw-vrijstelling dan kun je dit hier ook aangeven. Ook kun je hier je factuurpapier uploaden. Handig want zodra je een opdracht hebt uitgevoerd, kun je vanuit jouw online omgeving direct de betreffende factuur versturen.

Stap 3: Maak je cv compleet

In mijnPIDZ maak je eenvoudig een cv. Hierin vermeld je alle gegevens die voor opdrachtgevers relevant zijn. Denk aan het aanvullen van de opleidingen die je gevolgd hebt en voor welke opdrachtgevers/ instellingen je ooit gewerkt hebt. Het is belangrijk om dit zo volledig mogelijk aan te vullen. Zo onderscheid jij je in ons systeem op basis van ervaring en specialiteiten van andere zorgprofessionals en vergroot je de kans dat je een opdracht krijgt.

Stap 4: Upload je (verplichte) bestanden

Het laatste item wat je boven in het menu vindt is het onderdeel: mijn bestanden. Sommige bestanden zijn verplicht om te uploaden voordat je aan de slag kunt. Het gaat dan om:

  • KvK Uittreksel
  • Verklaring Omtrent Gedrag
  • Polisblad aansprakelijkheidsverzekering
  • Diploma’s
  • Certificaat klachtenregeling

Als je benieuwd bent naar het volledige overzicht van alle dingen die je volgens PIDZ moet regelen om een ondernemer in de zorg te worden, lees dan het artikel: Ondernemen in de zorg, wat moet je volgens PIDZ regelen?

Stap 5: Stel je reisafstand & uurtarief in

In stap 3 & 4 heb je jouw ervaringen en diploma’s al toegevoegd. Maar het is daarnaast ook goed om aan een zorginstelling je voorkeur te laten weten als het gaat om uurtarief en de reistijd. Dit doe je door linksboven op je naam te klikken en naar voorkeuren te gaan.

We beginnen bij het wijzigen van de reistijd. Het is verplicht om een reistijd in te stellen. Waarom? Alleen op die manier kan een zorginstelling die binnen deze reistijd valt jou uitnodigingen voor opdrachten sturen. Dit betekent dus ook dat hoe verder jij bereid bent te reizen, hoe meer zorginstellingen aan je gekoppeld kunnen worden. Je kunt op elk gewenst moment je reisafstand aanpassen.

Hetzelfde geldt voor je uurtarief. Als zzp’er in de zorg bepaal je jouw eigen uurtarief. Het is mogelijk om in mijnPIDZ een uurtarief per functie in te vullen. Zo kun je bijvoorbeeld een standaardtarief instellen voor de functie van begeleider en verzorgende IG.

Stap 6: Vind via mijnPIDZ een opdracht die past bij jouw ervaring als zzp’er in de zorg

Nu jouw online omgeving goed is ingesteld zal je merken dat de eerste zorginstellingen aan je gekoppeld worden en je op opdrachten kunt reageren. Zoals we al eerder vertelden houden we je via email of app notificaties op de hoogte van nieuwe opdrachten.

Door in het menu naar opdrachten te gaan kom je in een overzicht terecht waar je al jouw uitnodigingen voor opdrachten ziet staan. In dit overzicht wordt aangegeven of het om een incidentele of periode opdracht gaat. En voor welke periode of dag de zorginstelling een zorgprofessional zoekt. Wil je meer weten over de opdracht, dan klik je op die opdracht. Je krijgt te zien bij welke instelling het is, op welke afdeling, met hoeveel cliënten er wordt gewerkt enzovoort.

Lijkt het je leuk om een opdracht aan te nemen, dan klik je op het vinkje onderaan. Vervolgens sla je deze wijziging op door op de button opslaan te klikken. Zodra je de opdracht hebt geaccepteerd krijgt de zorginstelling een melding hiervan. Ook de zorginstelling moet aangeven of ze akkoord gaan. Als dit is gebeurd dan zie je dit onder het kopje goed gekeurde opdrachten in je overzicht. En zo kun je aan de slag bij opdrachtgevers van PIDZ.

Heb je nog meer vragen over mijnPIDZ? laat het ons dan vooral weten. Binnenkort zullen we je nog meer tips geven over hoe je alles uit mijnPIDZ kunt halen. Naast het vinden van opdrachten is het namelijk ook mogelijk om vanuit jouw online omgeving je urenregistratie vast te leggen en facturen te sturen. Hierover vertellen we je in een volgend artikel graag meer.

Vergeet niet om deze post te delen.

Aan de slag als zzp'er in de zorg via PIDZ

Wij zijn altijd op zoek naar vakbekwame zorgprofessionals zoals jij: mensen met kennis van zaken en hart voor de zorg.

Meer weten over PIDZ Detachering?

Laat hier je gegevens achter en je ontvangt direct onze brochure met meer informatie.