1. Een goede zzp’er levert kwalitatieve zorg
Je zult het ongetwijfeld al vaker gelezen hebben, maar bij PIDZ staat kwaliteit met stip bovenaan. We beloven namelijk de zorginstellingen dat er gekwalificeerde zorgprofessionals komen met de juiste houding en goed gedrag. Hier toetst PIDZ ook op. Dit doen we bijvoorbeeld door te kijken of jij je afspraken nakomt en of je de daad bij het woord voegt.
Heb je een kennismakingsgesprek met een recruiter en kun je onverhoopt toch niet op dat tijdstip, maar vergeet je dit door te geven? Dan is dat voor ons al geen goed teken, aangezien je jouw eerste afspraak niet nakomt.
Daarnaast kun je als zzp’er in de zorg ook door middel van het hebben van een aantal keurmerken laten zien dat je kwalitatieve zorg aanbiedt. Welke dit precies zijn, lees je in het artikel ‘Met welke keurmerken in de zorg toon je kwaliteit aan volgens PIDZ’
2. Een goede zzp’er is naast zorgverlener ook een echte ondernemer
Naast het leveren van goede kwalitatieve zorg, verwachten we bij PIDZ dat jij als zzp’er ook een echte ondernemer bent. Daar hoort een bepaalde houding en mindset bij. Er is een aantal dingen dat kenmerkend is voor een echte ondernemer en waar wij bij PIDZ altijd naar kijken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:
- Sta je al ingeschreven bij de KvK
- Heb je jouw uurtarief bepaald
- Heb je de juiste verzekeringen afgesloten, zoals aansprakelijkheidsverzekering, een pensioenverzekering of een arbeidsongeschiktheidsverzekering
- Heb je als ondernemer bepaalde doelen gesteld of een bedrijfsplan gemaakt.
- Ben je aangemeld bij een klachten- en geschillencommissie
- Ben je op de hoogte van de wet- en regelgeving.
Bovenstaande punten zijn er slechts een paar waarmee je aan ons kan laten zien dat jij ook een echte ondernemer bent. In het artikel ‘Hoe word je zzp’er in de zorg bij PIDZ’ vertellen we je aan de hand van tien stappen hoe je een zelfstandige zorgprofessional wordt als je via PIDZ wilt werken.
3. Een goede zzp’er heeft een groot zorghart
Het hebben van een groot zorghart is ook een van de dingen die we bij PIDZ erg belangrijk vinden en waarvan we verwachten dat jij als zzp’er in de zorg dit meeneemt. Het leveren van zorg is mensenwerk en wij vinden het erg belangrijk dat jij jouw hart op de juiste plaats hebt zitten, empathisch en zorgzaam bent.
4. Een goede zzp’er heeft de juiste motivatie
Beschik jij over de juiste motivatie als zzp’er én als zorgprofessional, dan is de kans groot dat we een samenwerking met je aangaan. Wat verstaan wij bij PIDZ onder de juiste motivatie? Heel simpel, dat je vol overtuiging hebt gekozen voor de zorg en voor het ondernemerschap.
Wat we bijvoorbeeld nog wel eens tegenkomen, zijn mensen die aangeven dat ze gekozen hebben om een zorgopleiding te volgen, omdat de kappersopleiding vol was. Of mensen die voor het ondernemerschap kiezen, omdat ze denken daarmee meer te verdienen. Dit zijn volgens ons niet de juiste motivaties om als zzp’er in de zorg aan de slag te gaan.
Iemand die voor de zorg gekozen heeft, omdat hij of zij een verschil wil maken voor patiënten of cliënten binnen de ouderenzorg, of omdat diegene uit een zorgfamilie komt en van jongs af aan al wist dat hij in de zorg wil, zijn volgens PIDZ zzp’ers die wel de juiste motivatie hebben.
5. Een goede zzp’er heeft alle praktische zaken op orde
Tenslotte, verwachten wij bij PIDZ dat een zzp’er die zich bij ons aansluit alle praktische zaken die belangrijk zijn voor een zelfstandig zorgprofessional goed geregeld heeft. Denk hierbij aan de hierboven genoemde zaken zoals een inschrijving bij de KvK, maar bijvoorbeeld ook aan zaken zoals:
- Het hebben van een geldige VOG die bij inschrijving niet ouder dan 3 maanden is
- Voldoen aan de eisen vanuit de wet DBA
- Voldoen aan de WTZA
- Het hebben van een website
Ben jij een zzp’er in de zorg en wil jij je graag aansluiten bij PIDZ? Dan hopen we dat we je met dit artikel een beter beeld hebben gegeven van wat wij van een zzp’er in de zorg verwachten. Kun jij bovenstaande vijf punten aftikken? Dan is de kans groot dat we met jou een samenwerking aangaan.
Heb jij na het lezen van dit artikel nog andere vragen? Laat het weten in de comments hieronder.