Zo ervaren zorginstellingen de samenwerking met PIDZ

Zorginstellingen over PIDZ
Zo-ervaren-zorginstellingen-de-samenwerking-met-PIDZ-mobiel
De zorginstelling heeft tekort aan personeel en PIDZ wil dit graag oplossen door gekwalificeerde zzp’ers in de zorg in te zetten. Iedere dag maken tientallen zorgorganisaties op deze manier gebruik van de service van PIDZ. Hoe kijken zij hiernaar en wat zijn hun ervaringen? In dit artikel lees je hier meer over.

Inhoudsopgave:

Hoe werkt PIDZ?

Sinds de oprichting van PIDZ in 2011 hebben al meer dan vijfhonderd zorginstellingen gebruik gemaakt van de diensten van PIDZ. De ene zorgorganisatie doet dit vaker dan de andere en dat komt omdat de tekorten niet bij elke zorginstelling even groot zijn.

Om een duidelijk beeld te geven van hoe PIDZ werkt, lichten we hieronder een klein voorbeeld toe:
Een zorginstelling zoekt een zzp’er in de zorg, omdat iemand van het vaste personeel bijvoorbeeld is uitgevallen of op vakantie is. Via het softwaresysteem, mijnPIDZ, kan een zorginstelling iemand zoeken en boeken. Dit betekent dat zij zelf kunnen kiezen welke zzp’er zij graag willen inzetten. De zorginstelling kan de reviewscore, het CV en het uurtarief inzien. Zo kunnen zij bepalen wie het beste bij de organisatie, cliënten en patiënten past. Als je benieuwd bent naar nog meer redenen waarom een zorginstelling met PIDZ een samenwerking aan wil gaan, lees dan het artikel  ‘5 redenen waarom zorginstellingen samenwerken met PIDZ’.

PIDZ levert zzp’ers van de hoogste kwaliteit

Uiteraard wil jij als zorginstelling dat de juiste mensen de zorg dragen voor cliënten/patiënten. PIDZ doet hierin het voorwerk door gesprekken te voeren met de zzp’ers om te kijken of er een klik is, of zij wel over de juiste diploma’s beschikken en of zij genoeg werkervaring hebben. Een CV van een zzp’er geeft een eerste indruk. PIDZ hanteert de eis van minimaal twee jaar werkervaring om zo de kwaliteit van zorg te kunnen garanderen, want als een zorginstelling PIDZ benadert dan is er écht iemand nodig. In een eerder artikel schreven we al over de samenwerking met de Hartekamp Groep, die concludeert: ‘We merken dat we niet meer zonder zzp’ers kunnen.’

Zo kijken zorginstellingen naar de service

Als zorginstellingen PIDZ benaderen of gebruikmaken van mijnPIDZ dan heerst achteraf vaak een tevreden gevoel. Dit blijkt uit enquêtes die PIDZ regelmatig rondstuurt om te peilen wat klanten van de service vinden. Hieronder zetten we een aantal (anonieme) reacties op een rij.

“Ik vind dat PIDZ snelle service levert en ons ook ontzorgt. mijnPIDZ is een erg makkelijk en fijn systeem”, is de reactie van een zorginstelling. Een ander reageert: “PIDZ houdt rekening met ons en denkt met ons mee zodat er bijna altijd een bekende van onze cliënten op de vloer staat.” PIDZ vindt goede service belangrijk, omdat op die manier een goede samenwerking ontstaat met de zorginstelling. Ook bij een ziekmelding van een zzp’er staat PIDZ klaar. “Er wordt dan direct naar vervanging gezocht.”

De mening van de eerste klant van PIDZ: Daelzicht

Daelzicht is de allereerste zorgorganisatie waarmee PIDZ is gaan samenwerken, in 2011. Nog vrijwel iedere dag komen daar zzp’ers om cliënten te begeleiden. Leidinggevende zorg Rogér Pubben legt uit wat hij zo prettig vindt aan het partnerschap dat in de loop der jaren is ontstaan. “De rechtstreekse lijntjes met Eindhoven, hoe klein het toen was en hoe groot het nu is, hebben we eigenlijk altijd gehouden. We hebben ook ieder jaar – tot een aantal jaar geleden – geëvalueerd met Ron (oprichter Simmer, red.). Wat ging goed en wat niet? Dat spraken we ook altijd naar elkaar uit.”

De conclusie van Rogér is hetzelfde als die van de Hartekamp Groep: “Het is onmogelijk om het in deze tijden zonder zzp’ers te doen. Dat is een utopie. Ik gebruik PIDZ niet alleen als de tent spreekwoordelijk in brand staat, maar kijk ook vooruit. Als ik weet dat binnen een aantal maanden mensen op vakantie gaan, dan probeer ik daarop in te spelen. Of als er een vacature langdurig openstaat, dan zullen de cliënten toch zorg moeten krijgen.”

Niet altijd een geschikte zzp’er

In tijden van schaarste op de arbeidsmarkt komt het weleens voor dat het niet lukt om een geschikte zzp’er te vinden. Maar dan is er wel begrip vanuit de klant. “Dit lijkt mij ook logisch.” Of: “PIDZ zoekt altijd naar een oplossing. Soms lukt dit niet en dat valt te begrijpen.” Weer een ander schrijft: “Niemand kan toveren. We lopen allemaal tegen dezelfde problemen aan van schaarste op de arbeidsmarkt. PIDZ doet in ieder geval zijn best om de opdrachten in te vullen.”

Dit vinden de zorginstellingen van de bereikbaarheid van PIDZ

mijnPIDZ is altijd bereikbaar, 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen in het jaar. Maar wie er niet helemaal uitkomt bij het zoeken en boeken van een zzp’er kan ook naar de eigen PIDZ-vestiging bellen voor hulp. Over de bereikbaarheid van PIDZ wordt gezegd: “Telefonisch goed bereikbaar en meestal worden lopende zaken snel opgepakt”, schrijft de een. De ander: “Ik ben heel tevreden. Kom ik er op de site niet uit dan kan ik bellen en dan helpen ze mij verder.”

Maar zo ziet niet iedereen dat. “Ik ben alleen tevreden met het platform. Ik vind dat er weinig wordt meegedacht en dat er geen productieve samenwerking is met betrekking tot klachten of opdrachten”, is een reactie. Een ander vindt het vervelend altijd eerst iemand van het hoofdkantoor in Eindhoven aan de lijn te krijgen voordat diegene een medewerker van de eigen PIDZ-vestiging spreekt. Natuurlijk kan het voorkomen dat je niet de persoon aan de lijn krijgt die je zoekt, maar een PIDZ-medewerker zal een klant altijd netjes te woord staan en helpen indien nodig.

Dit zeggen zorginstellingen over de zzp’ers

Belangrijker nog dan hoe zorginstellingen kijken naar PIDZ, is wat ze vinden over de kwaliteit van de zzp’ers die PIDZ hen biedt? De zelfstandige zorgprofessionals doen namelijk het echte werk. Natuurlijk kan het gebeuren dat het niet helemaal klikt tussen zzp’er en cliënt of tussen de zzp’er en de mensen in loondienst. Dat is ook niet vreemd natuurlijk als de database uit 6.000 zzp’ers bestaat.

Toch streeft PIDZ altijd naar de beste match van de hoogste kwaliteit. Door een gesprek met de zorginstelling aan te gaan, wordt gekeken naar hoe het een volgende keer beter kan. Dat wordt gewaardeerd, blijkt uit de reacties. “Bevalt een kandidaat niet dan is dit goed bespreekbaar aangezien wij een zeer moeilijke doelgroep hebben.”

Heel vaak gaat het goed. “Van alle zzp’ers waarmee wij in de loop der jaren hebben samengewerkt, waren er twee die niet zo goed pasten in het team.” Zorgorganisaties zijn over het algemeen te spreken over PIDZ en de zzp’ers. “De ervaringen die we hebben zijn goed. De teams zijn erg te spreken over de kandidaten.” PIDZ streeft altijd naar het verbeteren van de dienstverlening en ook naar het leveren van de beste zzp’ers.

Ben jij werkzaam binnen een zorginstelling en wil je meer weten over de manier van werken van PIDZ? Kijk dan eens op onze pagina voor zorginstellingen.

Vergeet niet om deze post te delen.

Aan de slag als zzp'er in de zorg via PIDZ

Wij zijn altijd op zoek naar vakbekwame zorgprofessionals zoals jij: mensen met kennis van zaken en hart voor de zorg.

Meer weten over PIDZ Detachering?

Laat hier je gegevens achter en je ontvangt direct onze brochure met meer informatie.