Zorgkosten en bemiddelingsbureaus: waar zorgt PIDZ voor in een samenwerking?

zorgkosten pidz
zorgkosten pidz
Meer dan 650 zorginstellingen door heel Nederland werken samen met PIDZ. Om gebruik te maken van onze diensten, betalen zij een vaste vergoeding per uur dat de zzp’er bij de zorginstelling werkt. Wat kunnen zorginstellingen verwachten als zij PIDZ als partner inschakelen? En ben je benieuwd wat we met deze vergoeding doen? In dit artikel lees je waar we deze zorgkosten in investeren en wat een zorginstelling ervoor terugkrijgt.

Inhoudsopgave:

Betrouwbare partner in de zorg

Als je samenwerkt met PIDZ, dan werken we ook écht samen. Dat gaat verder dan jouw zorginstelling toegang geven tot ons mijnPIDZ-systeem waarmee je zzp’ers kunt inhuren. Wij zijn jouw partner als het gaat om de inzet van flexibele zorgverleners bij jouw zorginstelling. We denken met je mee over jouw specifieke wensen en eisen in de personeelsplanning en we geven duidelijk inzicht in de inzet van zzp’ers aan de hand van maandelijkse managementrapportages.  

Daarnaast weten wij wat er speelt in de zorg, bijvoorbeeld op het gebied van toenemende zorgkosten bij zorginstellingen. Ook zijn we op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van wet- en regelgeving. Een belangrijk voorbeeld daarvan is de wet DBA. Deze kennis delen wij graag met onze partners, zodat zij met een gerust hart de samenwerking aan kunnen gaan met zzp’ers. En natuurlijk ondernemen wij zelf ook actie wanneer daar aanleiding voor is. Bijvoorbeeld door het altijd up-to-date houden van de Overeenkomst van Opdracht in ons systeem.  

Gegarandeerde kwaliteit van zzp’ers 

De zorg is mensenwerk. Wij vinden het dan ook van groot belang dat zzp’ers die bij PIDZ ingeschreven zijn, voldoen aan de juiste kwaliteitseisen. Daarom besteden wij veel tijd en aandacht aan de selectie en persoonlijke intake van zorgprofessionals. Dit houdt onder andere in dat we alle (verplichte) documenten controleren, waarvan het diploma en de VOG onder een speciale lamp op onze vestigingen. We gaan in gesprek met de zzp’er over zijn ervaring, expertises, drijfveren en zijn ondernemerschap. En we controleren altijd twee referenties.  

Met deze uitgebreide controle doen wij er alles aan om fraude te voorkomen en nemen wij zorginstellingen werk uit handen in de uitvoer van de vergewisplicht uit de Wkkgz. Eenvoudig gezegd houdt de vergewisplicht in dat er gecontroleerd moet worden of een zorgprofessional ook daadwerkelijk aan het werk mag in de zorg. De zorginstelling is altijd eindverantwoordelijk, maar met ons intakeproces hebben wij vast uitgebreid voorwerk gedaan. Kortom, voor die vaste vergoeding krijg je gegarandeerd kwaliteit van zorg. En het bespaart zorginstellingen tijd en zorgkosten. 

Een goed werkend systeem  

Ons online PIDZ-systeem moet natuurlijk altijd goed en snel werken. 24/7, en altijd up-to-date. Zodat jij de juiste zorgprofessional vindt op het moment dat je er een nodig hebt. Onze knappe koppen achter de techniek werken er iedere dag aan om ons systeem goed en snel te laten werken. En zij kijken ook vooruit naar nieuwe toepassingen om mijnPIDZ nog beter te maken. Denk aan het toevoegen van extra filters, zodat zorginstellingen snel en eenvoudig de beste zzp’er voor hun opdracht kunnen vinden. Daarnaast maakt ons systeem de administratie eenvoudiger, doordat je bijvoorbeeld via ons systeem urenregistraties van zzp’ers kunt goedkeuren. Ook hiermee besparen we tijd en zorgkosten voor zorginstellingen. 

De ontwikkeling van zorgprofessionals  

De zorg blijft zich ontwikkelen. En zorgprofessionals zijn nooit uitgeleerd. Daarom faciliteren we opleidingen, intervisies en kennissessies voor zzp’ers, zodat zij blijven groeien. Als zorgverlener en als ondernemer. Hiermee willen we hen de mogelijkheid bieden om het beste uit zichzelf te halen, zodat zij ook het beste kunnen bieden aan de cliënten en patiënten die zij verzorgen.  

Bijdragen aan beschikbare zorg voor iedereen 

Onze rol in de zorgsector draait wat ons betreft niet om cijfers en winstmaximalisatie, maar om mensen en het toevoegen van waarde. Wij hebben dan ook als missie om de zorg beschikbaar te houden voor iedereen, op een positieve en gezonde manier. Niet alleen via ons platform, maar ook op andere manieren. Zoals het organiseren van een Denktank of het ondersteunen van zorginstellingen met een innovatief zorginitiatief. Wij hebben speciale aandacht voor het werkgeluk van zorgprofessionals. Want wij geloven dat gelukkige zorgprofessionals langer voor de zorg behouden blijven en bijdragen aan een beter zorg.  

Als het aan ons ligt, wordt de Nederlandse zorgverlener elk jaar gelukkiger in zijn werk. Want werkgeluk draagt bij aan een betere zorg. Daarom doen wij onderzoek naar het werkgeluk onder zorgverleners. En inspireren wij zorgprofessionals en zorginstellingen over dit thema via ons online inspiratiemagazine Ode aan de Zorg 

Vragen 

Wil je meer weten over hoe wij ons partnerschap met zorginstellingen invullen en wat zorginstellingen van PIDZ kunnen verwachten bij een samenwerking? Neem gerust contact met ons op. 

Vergeet niet om deze post te delen.

Aan de slag als zzp'er in de zorg via PIDZ

Wij zijn altijd op zoek naar vakbekwame zorgprofessionals zoals jij: mensen met kennis van zaken en hart voor de zorg.

Meer weten over PIDZ Detachering?

Laat hier je gegevens achter en je ontvangt direct onze brochure met meer informatie.