Zzp’er in de zorg – Zo stel je volgens PIDZ een goed cv op!

Zo stel je een goed cv op als zzp'er
Zo stel je een goed cv op als zzp'er - mobiel
Als zzp’er met een hart voor de zorg wil jij als het goed is maar één ding: lekker aan de slag gaan en van betekenis zijn voor een ander. Maar hoe kom je zo snel mogelijk aan passend werk als zelfstandige in de zorg?

Een bemiddelingsbureau zoals PIDZ kan je hier goed mee helpen. Wanneer je je aanmeldt bij PIDZ, is het belangrijk dat je ons een goed cv toestuurt, zodat we in één oogopslag zien wie jij bent en wat jouw kracht is. Nu vraag je je misschien af: hoe stel ik als zzp’er een goed cv op? In dit artikel vertellen we je waarom wij bij PIDZ een goed cv zo belangrijk vinden en geven we je een aantal tips voor het maken hiervan.

Inhoudsopgave:

Een goed cv: waarom vindt PIDZ dit zo belangrijk?

Misschien denk je nu: laat mij vooral aan het bed staan en zorg leveren aan cliënten en patiënten, dat cv is minder belangrijk. Helaas is het tegenovergestelde waar. Bij PIDZ staat kwaliteit erg hoog in het vaandel en om jou aan passend werk te kunnen helpen, is een goed cv voor PIDZ juist belangrijk.

Dankzij een goed up-to-date cv zien wij in één oogopslag welke ervaringen jij recentelijk hebt opgedaan, welke diploma’s je hebt behaald en of je in het bezit bent van keurmerken in de zorg. Hiermee laat je zien dat je serieus werk maakt van het leveren van kwalitatieve zorg. Dit is iets wat we onze opdrachtgevers garanderen en hierop selecteren we de zzp’ers ook die zich willen aansluiten bij PIDZ..

Het is onze missie om de juiste match te maken tussen opdrachtgevers en zelfstandige zorgverleners. Heb jij een professioneel cv waarop jouw diploma’s en werkervaring duidelijk  vermeld staan? Dan is de kans groot dat we je graag verwelkomen bij PIDZ als zzp’er in de zorg.

In onderstaande video legt recruiter Inge van Doorn uit waarom het belangrijk is voor het inschrijfproces om een duidelijk CV in te sturen.

5 tips voor het opstellen van een goed cv als zzp’er in de zorg

Tip 1: Begin je cv met een korte omschrijving van wie je bent en waar je voor staat

Wie ben jij? Werken in de zorg betekent werken met mensen. Daarom zijn onze opdrachtgevers in de zorg altijd op zoek naar mensen die zich betrokken voelen bij anderen. Onze eerste tip: zorg in jouw cv voor een korte omschrijving van jezelf, wat je drijfveren zijn en benoem bijvoorbeeld drie tot vijf karaktereigenschappen van jezelf.

Tip 2: Voeg een foto van jezelf toe aan je cv

Vergeet je foto niet! Natuurlijk selecteren we kandidaten niet op uiterlijk, maar een foto in je cv zorgt er simpelweg voor dat mensen een completer beeld krijgen bij wie jij bent. Zie je cv als een soort visitekaartje. Een foto is dus erg belangrijk.

Tip 3: Maak je cv in een ontwerp programma zoals Canva

Maak je cv op in een digitaal ontwerp programma zoals Canva: een hele eenvoudige tool waarmee je jouw cv een professionele look geeft. Eenmaal een cv gemaakt, kun je hem in Canva altijd eenvoudig aanvullen wanneer je nieuwe ervaringen hebt opgedaan. Naast Canva zijn er nog een hoop andere programma’s zoals cvmaker, Adobe Spark en meer.

Tip 4: Zorg ervoor dat je cv compleet is

Wees zo compleet mogelijk in de informatie in jouw cv. Klinkt als een open deur? Toch zien we het nog veel gebeuren dat mensen een oud cv opsturen, of een cv waar niet alle belangrijke informatie in is vermeld. Onze tips:

  • Benoem al jouw zorggerelateerde opleidingen en werkervaring.
  • Vermeld de data wanneer je jouw diploma’s hebt behaald of over welke periode je gewerkt hebt.
  • Voeg een korte omschrijving toe van de taken die je uitvoerde bij die ene organisatie? Wat leerde je zoal bij die andere organisatie?

Hoe completer je CV, hoe beter en hoe groter de kans dat je je kunt aansluiten bij PIDZ!

Tip 5: Voeg referenties toe

Ergens met veel plezier gewerkt? Vraag dan eens een referentie op bij de opdrachtgever . Dat hoeft niet uitgebreid te zijn; het staat al ijzersterk in je cv als een opdrachtgever in een of twee zinnen aangeeft hoe hij of zij jullie samenwerking heeft ervaren.

Een goed cv opent nieuwe deuren

Kortom, wij bij PIDZ vinden het erg belangrijk om een goed cv van je te ontvangen wanneer je je aanmeldt bij ons. Op die manier zien we in een oogopslag wie je bent en waar je kracht ligt. Daarnaast kunnen we op basis van je cv snel een goede inschatting maken of je een match met ons bent.

Het opstellen van een goed cv hoeft niet moeilijk te zijn, het kost alleen even wat tijd. Met bovenstaande vijf tips in je achterhoofd zorg je ervoor dat je een goed cv maakt en vergroot je de kans dat je je bij PIDZ kunt aansluiten.

Ben jij er klaar voor om je als zzp’er in de zorg aan te sluiten bij PIDZ? Klik dan hier.

Vergeet niet om deze post te delen.

Aan de slag als zzp'er in de zorg via PIDZ

Wij zijn altijd op zoek naar vakbekwame zorgprofessionals zoals jij: mensen met kennis van zaken en hart voor de zorg.

Meer weten over PIDZ Detachering?

Laat hier je gegevens achter en je ontvangt direct onze brochure met meer informatie.