Marketeer Michel van alle markten thuis

Na zijn stage mag Michel van Dinther (25) als marketeer bij PIDZ blijven. Al snel blijkt dat zijn organisatorische talent beter benut kan worden. Nu is hij het gezicht achter alle evenementen.

Van organiseren, wordt Michel blij. Deze capaciteit zit hem al van jongs af aan in het bloed. Na zijn aanstelling rolt de marketeer met organisatorische slagkracht geleidelijk aan in zijn functie. Van het opzetten van PIDZ PLUS voor alle zorgprofessionals en recruiters tot het project ‘Met zorg verbonden; en van het regelen van de pasfoto’s voor alle PIDZ-medewerkers tot de housewarming van de nieuwe hoofdlocatie. Michel doet het met alle liefde en plezier.

Welk verband leg jij tussen marketing en evenementorganisatie?
“Eigenlijk staat dit los van elkaar. Net als marketing is eventmanagement, wat ik overigens niet heb gestudeerd, ook een vierjarige studie. Bij marketing wil je mensen een bepaald beeld geven over de organisatie, triggeren om erbij te willen horen. Dat is niet mijn intentie. De evenementen organiseer ik voor de zorgprofessionals. Ik zie het meer als een dienst die we aanbieden.”

Waarom vind jij PIDZ-evenementen belangrijk?
“De zorgprofessionals die bij ons zijn aangesloten, staan er vaak alleen voor. Als zij een half jaar binnen een zorgorganisatie hebben gewerkt, dan zal deze instelling hen waarschijnlijk niet uitnodigen voor een personeelsfeest of kerstborrel. Dit werkt misschien een ik-hoor-nergens-bij-gevoel in de hand. Daarom wil ik voor onze PIDZ’ers een wij-gevoel creëren, omdat ik vind dat zij ook echt bij de PIDZ-familie horen. De leegte die zij soms ervaren, wil ik graag opvullen met de evenementen.”

Waar haal jij voldoening uit?
“Als de zorgprofessionals zich op en top PIDZ’er voelen. Dat zij met een glimlach de deur uitlopen en ervaren dat het ook écht samen kan. Ik hoor dan ook liever dat een zorgprofessional zegt dat PIDZ het goed doet, dan dat ik van een collega een compliment krijg. Niet dat mij dat koud laat, maar ik doe het puur voor onze zorgprofessionals.”

Wat komt er nog aan?
“Er staan voor dit jaar nog echt heel toffe dingen op het programma. De kinderen van de PWA-school in Veldhoven (project Met zorg verbonden, red.) gaan we een jaar lang met extraatjes verblijden, omdat de school daar zelf geen middelen voor heeft. Er komen weer twee themadagen Ondernemerschap in de zorg, medio oktober in Zoetermeer en Wijchen, en een kerstborrel aan. Voor volgend jaar staan minimaal acht events op het programma, maar ik ga natuurlijk nog niet verklappen welke dat zijn.”

Wat zou jij nog eens heel graag organiseren?
“Een zorgfestival, waar alle Nederlandse zorgprofessionals naartoe mogen komen. Hier voelen zij zich dan een heel weekend lang de koning en koningin, de meest gewaardeerde kracht van het land. Dat lijkt mij heel gaaf om te mogen doen. Hoe groter, hoe beter.”

12 december 2018

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.