Meldpunt om de kwaliteit van zorg te verbeteren

Om de kwaliteit binnen de zorg te vergroten en het gemakkelijker te maken om misstanden aan de kaak te stellen, heeft PIDZ een meldpunt in het leven geroepen. Vijf vragen aan eerste aanspreekpunt Vincent Simmer.

Waarom is het meldpunt opgericht?

,,Bij PIDZ kwamen diverse geluiden van de werkvloer binnen over de professionaliteit van zorgprofessionals. Maar wat er precies aan de hand was, daar kwamen we nooit achter omdat sommige mensen het lastig vinden om het daadwerkelijk uit te spreken. Om deze drempel te verlagen, is het meldpunt in het leven geroepen.”

Waarvoor kan iemand zich melden?

,,Voor allerlei zaken kun je bij het meldpunt terecht. De onprofessionele houding van collega-zzp’ers, de opdrachtgever bij wie jij je onheus bejegend voelt, misstanden op de werkvloer, agressie, noem maar op. Ik probeer altijd binnen vijf dagen te reageren en alles binnen veertien dagen af te handelen.”

Waar is het niet voor bedoeld?

,,Als het betrekking heeft op zaken die jij ook met je PIDZ-vestiging kunt bespreken, zoals een niet kloppende urenregistratie of vragen over mijnPIDZ.”

Kan iemand zich anoniem melden?

,,Dat kan zeker. Ik weet wel altijd van wie de melding afkomstig is, maar wanneer diegene anoniem wil blijven dan laat ik het ook zo. Ik neem wel altijd even contact op om te vragen wat er precies speelt. Vaak wil deze persoon gewoon even zijn ei kwijt en is de melding an sich voldoende zonder dat ik vervolgstappen hoef te ondernemen. Maar soms is onderzoek nodig. Dan maakt een anonieme melding dit wel een stuk lastiger waardoor het weer langer kan duren. Je kunt iemand niet aanspreken op, bijvoorbeeld, zijn onprofessionele houding als je niet kunt zeggen van wie de feedback afkomstig is.”

Wat wil PIDZ met het meldpunt bereiken?

,,De zorg verbeteren en het gemakkelijker maken om misstanden aan de kaak te stellen. Zo kan PIDZ de betrokken personen hierop aanspreken en ook daadwerkelijk actie ondernemen, zodat er een passende oplossing komt.”

Wil je gebruikmaken van het meldpunt? Dit kan via mijnPIDZ of door een e-mail te sturen naar meldpunt@pidz.nl.

13 augustus 2019

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.