Odeaandezorg_Logo_Horizontaal_blauw

‘Als zorgprofessional kun je op verschillende manieren je creativiteit kwijt’

Waar ben jij trots op? Of dankbaar voor? In de waan van de dag is het vaak zo verleidelijk om maar door te razen. Maar hoe mooi is het als we vaker én bewuster stilstaan bij onze succesmomenten. Dat we onze hoogtepunten vieren. En verhalen delen die een toost waard zijn. In deze rubriek spreken zorgmedewerkers hun dankbaarheid uit, hopelijk werkt het aanstekelijk!

SEH-arts Heleen Lameijer vertelt: “Toen ik op een dag aan het werk was op de spoedeisende hulp, kwam er een man binnengereden die met een hartstilstand was neergevallen in de kroeg. Niemand had hem daar kunnen reanimeren en eenmaal in het ziekenhuis was hij overleden. Die avond was ik redelijk van slag en zat ik wat te scrollen op Instagram. Daar zag ik dat iemand een online fotografiecursus verkocht. Ineens dacht ik: kan ik dit ook niet doen met een reanimatiecursus? Het wakkerde iets in me aan.”

Fotografie: Marga de Groot

Met een eerste pilot van de cursus heb ik de afgelopen jaren wat geld verdiend. Al dat geld én mijn spaargeld heb ik onlangs geïnvesteerd in een nieuwe, professionele variant van de reanimatiecursus. Die is kort geleden gelanceerd. Natuurlijk krijg ik weleens de vraag van mensen: ‘Kun je reanimeren leren via een digitale cursus?’, maar inmiddels weet ik door de succesvolle verhalen van deelnemers dat dit in de meeste gevallen kan.”

"Het wakkerde iets in me aan."

Daarnaast is een fysieke reanimatiecursus voor veel mensen een drempel: ze moeten ergens naartoe en oefeningen doen in een groepje. Dat vinden veel mensen zo spannend, dat ze het daarom maar niet doen. Mijn motto met de online cursus is dan ook: hoe meer mensen dit doen, hoe beter.”

Lees ook:

Zoeken