Odeaandezorg_Logo_Horizontaal_blauw

Waarom Ode aan de Zorg?

Dag en nacht sta je klaar. Jij die zorgt voor anderen en daarbij het geluk van anderen vaak boven dat van jouzelf zet. Toch heb je al jaren te maken met fysiek en mentaal zwaar werk, een te hoge werkdruk en regelmatig met een gebrek aan waardering. Wij zien dit. En waarderen je inzet, net als dat van alle andere Nederlandse zorgprofessionals. Want ook jullie verdienen het om gelukkig te zijn, zeker in je werk. Dat is hoe je nog jaren van waarde blijft voor de zorg.

Wij bij PIDZ willen hier een actieve rol in spelen. Bijdragen aan het werkgeluk van álle zorgprofessionals in Nederland. Dit doen we met ons online magazine Ode aan de Zorg.

Wat is ode aan de Zorg?
Ode aan de Zorg is een online inspiratiemagazine met constructieve verhalen en menselijke oplossingen. Het magazine ademt zorg én vooruitgang en stimuleert positieve groei. De content bestaat uit hoogwaardige, menselijke fotografie en artikelen die worden afgewisseld met video, podcasts en luisterfragmenten. 

Ode aan de Zorg agendeert en inspireert. We verbinden de zorg met de mensen die erin werkzaam zijn. We delen inspirerende verhalen en menselijke oplossingen. Raken grote ontwikkelingen via het kleine verhaal. We zijn de stem van de zorg richting beleidsmakers en beslissers. Zo brengen we positieve groei en vooruitgang in de zorg op gang. Om ook jou te helpen het geluk in je werk weer te vinden en te behouden. 

Voor wie is Ode aan de Zorg?
Ode aan de Zorg is er voor jou en álle andere zorgprofessionals. Zowel voor als achter de schermen. Op de werkvloer én op kantoor. Voor iedereen die net als PIDZ, bijdraagt aan een gelukkige en toekomstbestendige zorg. En net als bij PIDZ staat ook op Ode aan de Zorg de mens centraal. Mensen met het mooiste vak van de wereld.  

Ode aan de Zorg | Hét platform voor gelukkige(re) zorgverleners

Team Ode aan de Zorg

Carlijne
Brouwers

Tom
Lemmens

Rosanne
Langenberg

Natascha
Droste

Joris Arts

Wout Fassbender

Vincent Verwoert
van de Putte

Rob Gommans

Hugo
Onink

Eefje
Pieters

Eva
van den Dungen

Steven
Joosten

Carlijne Brouwers

Tom
Lemmens

Rosanne Langenberg

Natascha
Droste

Joris
Arts

Wout Fassbender

Eefje
Pieters

Vincecnt Verwoert - van de Puten

Rob
Gommans

Hugo
Onink

Eva
van den Dungen

Steven
Joosten

Hoi, ik ben Carlijne Brouwers, content marketeer bij PIDZ en hoofdredacteur van Ode aan de Zorg. Als hoofdredacteur ben ik verantwoordelijk voor het bedenken van onderwerpen van artikelen voor de verschillende rubrieken en stuur ik het redactieteam aan. 

Hoi! Ik ben Tom Lemmens, communicatieadviseur bij PIDZ en de eindredacteur van Ode aan de Zorg. Daarmee krijg ik alle content te zien voordat dit op ons online magazine gepubliceerd wordt, zodat jij kunt genieten van een mooie mix van artikelen, foto’s, video’s en geluidsfragmenten.  

Hoi, ik ben Rosanne Langenberg, eigenaresse van het tekstbureau het Champagne Aterlier. Voor het platform Ode aan de Zorg portretteer ik zorgprofessionals over de balans in hun werk. Ik achterhaal waardevolle tips die andere zorgprofessionals weer kunnen inzetten in hun dagelijkse werk. Laat je vooral inspireren! 

Even voorstellen… Ik ben Natascha Droste en samen met Rosanne Langenberg run ik het tekstbureau het Champagne Aterlier. Net als Rosanne portretteer ik zorgprofessionals over de balans in hun werk. Ode aan de Zorg leeft, inspireert en is er door en voor de zorgprofessional! En ik ben er om jou te inspireren! 

Hallo, mijn naam is Joris Arts. Ik werk al meer dan 20 jaar in de zorg in diverse functies. Ik vind het geweldig om buiten de zorg te kijken. Want ook daar spelen soortgelijke uitdagingen waar wij in de zorg tegenaan lopen. En in andere sectoren zijn oplossingen vaak sneller bedacht. Ik schrijf artikelen met lessen die wij van hen kunnen leren die op Ode aan de Zorg worden gepubliceerd.

Hoi, ik ben Wout Fassbender en voor Ode aan de Zorg schrijf ik verhalen voor de rubriek Mens en Gezondheid. Ook trek ik er met mijn telefoon op uit om op een laagdrempelige manier video’s te maken over wat er speelt binnen de zorgsector.  

Hoi! Ik ben Vincent Verwoert-van de Putte. Mijn slogan is ‘niet lullen maar ontwerpen’ omdat er al genoeg gepraat wordt over design. Ik maak gewoon sterk design. Voor Ode aan de Zorg creëer ik de ondersteunende illustraties, infographics en animaties bij de artikelen.  

Ik ben Rob Gommans. Schrijven is voor mij een eerste levensbehoefte en dit doe ik nu voor onder andere Ode aan de Zorg. Voor dit platform schrijf ik voor de rubriek ‘zorgen in de zorg’ en heb ik me momenteel vastgebeten in het thema: grensoverschrijdend gedrag in de zorg. 

Hi! Ik ben Hugo Onink, fotograaf voor OadZ en verantwoordelijk om verhalen met beeld aan te vullen. Met camera en een plan op zak rij ik heel Nederland door om het verhaal te versterken en herkenbaarheid te geven. Ongepolijst en echte fotografie, daar streef ik naar.

Hai, ik ben Eefje Pieters. Schrijven doe ik al zo lang als ik me kan herinneren, over veel verschillende onderwerpen. Wanneer ik over ménsen en al hun zielenroerselen mag schrijven, ben ik echt in mijn element. Voor Ode aan de Zorg mag ik verhalen optekenen over mensen in de zorg die niet het geijkte carrièrepad bewandelen. Mensen naar mijn hart.

Heyhallo! ik ben Eva van de Dungen. Tekenares en tovenares wilde ik worden en dat is gelukt! Ik weet ingewikkelde vraagstukken om te toveren tot heldere beeldtaal. Voor Ode aan de Zorg verzorg ik de illustraties voor de rubrieken ‘ontwikkel jezelf’ en ‘successen vieren’. Ik vind het belangrijk de essentie van de boodschap te pakken en te zorgen voor een aantrekkelijke illustratie die maakt dat je zin hebt om het artikel te lezen.

Hoi, ik ben Steven Joosten en ik maak de video’s voor Ode aan de Zorg.   

Zoeken

Volg ons op: