Odeaandezorg_Logo_Horizontaal_blauw

Zorgen voor Morgen: een optimistische kijk op talent in de zorg met Irene Bernsen

‘Te weinig personeel’, ‘Waar vinden we nieuw talent?’, ‘Hoe houden we goede mensen aan boord?’ Allemaal dingen die momenteel spelen in de wereld van de zorg. Vragen die ook leiden tot ongerustheid. Bij Ode aan de Zorg zijn we echter optimistisch. Vandaar dat we een podcastserie starten: ‘Zorgen voor Morgen’. Een serie die laat zien hoe de zorg van morgen wordt vormgegeven door artsen, verpleegkundigen, managers en bestuurders.

In deze vierde aflevering van onze podcastreeks spreekt Niena Bocken met Irene Bernsen, Directeur-Bestuurder van Stichting Joyce-House. Beluister deze aflevering hieronder.

Ja, natuurlijk zijn er zorgen als het over de toekomst van de zorg gaat. Maar er zijn zoveel mensen met een drive om de sector sterk te houden en die goede, creatieve ideeën hebben waarmee ze invulling geven aan deze gedrevenheid. Dit zijn de mensen die zorgen voor morgen. Voor een toekomstbestendige zorg, voor de generaties van nu en later.

Vandaar de titel voor onze podcastreeks. Want zeker, de zorgen en uitdagingen blijven niet onbesproken. Maar wie we vooral aan het woord laten zijn de doeners. De mensen die vanuit de praktijk weten wat er nodig is om talent aan de zorg te binden. De mensen die met vernieuwende initiatieven komen. De mensen die samenwerking zoeken. Met hen gaan we het gesprek aan. Zo kunnen we aan jou laten horen hoe de zorg van morgen eruit komt te zien.

Lees ook:

Zoeken