Papa Pannenkoek brengt bezoek aan PWA-school

Papa Pannenkoek - PIDZ - PWA-school

De zomervakantie nadert, weer een schooljaar voorbij voor de kinderen van de PWA-school. Dat betekent: een afsluitende activiteit van PIDZ. Dit keer komt een bijzondere gast vanuit het hoge noorden naar Veldhoven: Papa Pannenkoek.

In de hele vroege ochtend (5.00 uur) vertrekt Papa Pannenkoek (Jan-willem Vink, commercieel manager bij PIDZ) vanuit zijn woonplaats Nieuw-Vennep, vlakbij Hoofddorp, naar Veldhoven. Een rit van een paar uur, want met zijn oude bus én caravan die is verbouwd tot pannenkoekenkar duurt het even voordat hij Brabant bereikt.

Onderweg stopt Jan-willem in Best voor een powernap. Dat kan omdat zijn bus is verbouwd tot een camper met toilet, wastafel én kookpit. Dat wekt bij de kinderen in de loop van de dag verbazing. ,,Hoezo zou jij daarin slapen?, vragen sommigen zich hardop af, met een vertrokken gezicht dat verraadt dat zij dat zelf niet zouden doen.

Maar als de kinderen van de PWA-school weten dat ze pannenkoeken krijgen, kan hun dag niet meer stuk. Vol enthousiasme staan ze bij Papa Pannenkoek in de rij. Klas voor klas om toch een beetje structuur de houden.  Sommigen komen zelfs meerdere keren terug, onder wie Joey en Sanne. Zij krijgen de eer om in de pannenkoekenkar te kijken en de eerste van de dag te proeven. Heerlijk, vinden ze het.

Papa Pannenkoek maakt de meest kleurrijke combinaties, een échte papa special: met discodip, gesmolten caramel, M&M’s en/of marshmallows. Voor wie niet van speciale pannenkoeken houdt, kan kiezen uit naturel, stroop, poedersuiker of chocoladesaus. Voor ieder wat wils.

PWA-school - PIDZ - Papa Pannenkoek

‘Mooiste dag van mijn leven’

Jan-willem geniet intens van de dag. Hij glundert en is helemaal in zijn element. Ook toen Sinterklaas langskwam op de PWA-school was hij van de partij en klom hij in bomen om liedjes te zingen. ,,Ik vind het fantastisch om hier te zijn, om de kinderen blij te maken met een pannenkoek.” Hoeveel pannenkoeken hij ook moet bakken: Jan-willem heeft energie voor tien. Het levert hem meer op, dan dat het kost.

Ook de kinderen genieten van de jaarafsluitende activiteit, hoort organisator Michel van Dinther. ,,Ik hoorde een leerling zeggen: ‘Dit is echt de mooiste dag van mijn leven.’ Een ander zei weer: ‘Dit is echt de allerlekkerste pannenkoek ooit’ en weer een andere leerling vroeg: ‘Wanneer komt PIDZ weer langs?’ Dat geeft mij een fantastisch gevoel.” Sommige kinderen worden zelfs zo enthousiast dat ze beginnen te stuiteren van ongeduld, ze kunnen niet wachten om te beginnen met eten.

Na honderd gebakken pannekoeken komt er een eind aan de dag op de PWA-school. Als dank voor zijn komst, krijgt Papa Pannenkoek een staande ovatie en een bedankje van de kinderen. Hun dag kon niet meer stuk en die van Papa Pannenkoek en de PIDZ’ers die meehielpen ook niet. Zo kwam er een eind aan weer een jaar vol activiteiten op de PWA-school in Veldhoven tijdens het Project: Met zorg verbonden waarmee PIDZ de kwaliteit van leven van een kwetsbare doelgroep graag wil verbeteren.

PWA-school - PIDZ - Papa Pannenkoek

16 juli 2020

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.