Patrick: zzp’ers zijn goud waard

Patrick Coppus

“Door jezelf als zzp’er niet te ontwikkelen, prijs je jezelf uit de markt”, zegt Patrick Coppus (42), die op zijn 38ste een studie bedrijfskunde afrondde. Een jaar later werd hij franchisenemer van PIDZ Roermond. Daar houdt hij zich dagelijks bezig met zzp’ers die met liefde zorg verlenen.

Patrick is buitengewoon selectief in het werven van zzp’ers. De intakegesprekken doet hij bewust bij zzp’ers thuis. “Dan weet ik meteen wie er voor mijn neus zit.” Hij is dan ietwat streng in zijn selectie, maar de zzp’ers zijn voor Patrick heilig. “Zij houden de motor draaiende”, stelt hij.

Met deze manier van werken in combinatie met het nauwe contact dat hij met name met nieuwe zzp’ers heeft, worden veel problemen voorkomen. Zo blijft de focus gericht op het verlenen van goede zorg.

Snel in contact

Patrick behoudt nauw contact met zijn zzp’ers. Zeker wanneer hij net een nieuwe zelfstandige zorgprofessional heeft ingeschreven. ‘Hoe gaat het?’ of ‘Waar loop jij tegen aan?’ zijn de vragen die deze franchisenemer regelmatig stelt.

WhatsApp is voor hem een ideaal middel. “Wanneer ik in een bespreking zit en word gebeld, dan vraag ik ze mij een berichtje te sturen. Negen van de tien doen dat dan ook”, zegt hij. “Zo kan ik snel reageren.” Patrick kan ieder moment van de dag contact houden met zijn zzp’ers. De zorg gaat immers ook altijd door.

Kop in het zand

De zzp’er is voor Patrick dus goud waard. Hij zegt dat de zelfstandige zorgprofessional van nog meer waarde kan zijn. “De zzp’er kan als externe expert analyseren hoe het er op de werkvloer aan toegaat en dat terugkoppelen aan de manager. Daar maken de zorginstellingen nog te weinig gebruik van, vind ik. Ze steken, jammer genoeg, nog te vaak hun kop in het zand.” En juist daar kan je veel van leren. “Door zzp’ers om hun expertise te vragen, spreek je tegelijk waardering voor hen uit. En ook dat is nodig, want zzp’ers zijn puur goud waard.”

18 mei 2017

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.