Wij peilden het werkgeluk bij zorgverleners en dit zijn de resultaten

Iedereen verdient het om gelukkig te zijn. En de zorgverlener wat ons betreft in het bijzonder. Dat mooie mens dat andermans geluk steeds weer vooropstelt. Maar je kunt pas echt goed voor een ander zorgen als je ook zelf gezond en gelukkig bent. Toch? 

Daarom zetten wij het werkgeluk van zorgverleners in Nederland hoog op de agenda. Want zonder gelukkige en gezonde zorgverleners ook geen positief gezonde zorgsector. Dus wat ons betreft worden zorgverleners in Nederland elk jaar gelukkiger in hun werk.

Peiling werkgeluk

Maar dit mag natuurlijk niet bij mooie woorden blijven. We willen het ook in de praktijk doén. Om die reden peilden we eind vorig jaar wat werkgeluk precies inhoudt voor zorgverleners. Werkplezier kwam daaruit naar voren als een van de belangrijkste factoren die bijdragen aan het werkgeluk van zorgverleners.  

Werkgeluk wordt daarnaast ook bepaald door cliënten en patiënten, zoals vorig jaar ook al bleek uit een poll op LinkedIn. De tijd hebben om hen centraal te kunnen zetten en de aandacht te geven die zij nodig hebben, dat maakt gelukkig. Net als acceptatie en waardering, jezelf kunnen zijn als zorgverlener. En voor zzp’ers in de zorg komt hier persoonlijk contact met vakgenoten ook nog bij. 

Onder andere op basis van deze resultaten hebben wij onze plannen voor 2022 gebaseerd. Werkgeluk van zorgverleners heeft daarin een centrale plek. We gaan allereerst verder met het in kaart brengen van het werkgeluk van zorgverleners in Nederland. Daarnaast komt bijvoorbeeld PIDZ Plus – het netwerkevenement voor zzp’ers in de zorg – weer terug. We gaan een denktank opzetten met diverse partijen uit de zorg om dit thema ook in de praktijk op de kaart te zetten. En we kijken natuurlijk ook naar onze eigen dienstverlening en het contact met zzp’ers in de zorg. Enkele voorbeelden om een tipje van de sluier te lichten. Maar in de loop van 2022 gaan we je hier zeker van op de hoogte houden. 

Welk cijfer geef jij?

Uit onze peiling bleek trouwens ook, ondanks alle uitdagingen waar de zorg(verlener) op dit moment mee te maken heeft, dat het al best goed gaat met het werkgeluk: zorgverleners in loondienst geven op dit moment een 7,5 aan hun werkgeluk. Zzp’ers in de zorg zelfs een 8. Een mooie basis om mee te starten om de Nederlandse zorgverlener elk jaar gelukkiger te krijgen in hun werk. Welk cijfer geef jij aan je werkgeluk? 

Vergeet niet om deze post te delen.

Picture of Tom Lemmens | PIDZ
Tom Lemmens | PIDZ
PIDZ is niet zomaar een organisatie. Achter PIDZ schuilt een duidelijk verhaal. Als senior communicatie adviseur heeft Tom als doel om met een heldere communicatiestrategie het verhaal van PIDZ nog duidelijker naar buiten te brengen. Wel op een manier die goed bij hem past: warm en gestructureerd.

Pauzemomentje?
Ontdek onze nieuwsbrief

Misschien is dit ook wel iets voor jou.

Meer weten over PIDZ Detachering?

Laat hier je gegevens achter en je ontvangt direct onze brochure met meer informatie.