PIDZ bestaat 5 jaar

PIDZ bestaat vijf jaar. Destijds opgericht met het idee dat zorg efficiënter en kwalitatief beter kon, is PIDZ tot nu toe elk jaar met meer dan vijftig procent gegroeid. PIDZ biedt een thuis voor zzp’ers en ziet het als haar missie de zorg verbonden te houden met de mensen die er werkzaam zijn. Deze nieuwe manier van werken in de zorg blijkt succesvol. Van een kleine organisatie op Strijp in Eindhoven is PIDZ nu uitgegroeid tot twee eigen vestigingen en tien franchisenemers door heel Nederland. Maandelijks zijn 100-en zzp’ers en uitzendkrachten via PIDZ aan het werk.

PIDZ is in februari 2011 opgericht door Wichard Fassbender (Fass) en Ron Simmer en bestaat momenteel uit twee eigen vestigingen, tien franchisenemers en een online ontmoetingsplaats waar vraag en aanbod binnen de zorgsector met elkaar verbonden worden. Beide oprichters zijn zelf afkomstig uit de zorgsector en hebben daar ervaren hoe het voelt om als een nummer behandeld te worden. Met PIDZ verbinden ze zzp’ers in de zorg met zorgvragers en zorginstellingen. Ze stellen in het werk dat ze doen altijd de mensen centraal. “Wij kennen de zorgverleners die voor ons werken persoonlijk en weten welke vraagstukken bij onze opdrachtgevers spelen. Hiervoor volgen wij de ontwikkelingen in de zorg en de maatschappij op de voet”, aldus Wichard Fassbender (oprichter PIDZ).

Ron Simmer (oprichter PIDZ): “Wij zien het als onze missie om de zorg verbonden te houden met de mensen die er werkzaam in zijn. Dat vraagt om een alerte houding, om continue betrokkenheid en échte liefde voor het vak. De zorg voor mensen kent geen kantooruren. PIDZ kan op ieder moment van de dag, daar waar een hulpvraag ontstaat een passend antwoord geven.”

Een thuis voor zzp’ers
De zorgsector kent steeds meer zzp’ers. Deze zelfstandigen werken alleen, hebben geen collega’s en geen vaste werkomgeving. Geen plek om eens stoom af te blazen, ruggespraak te houden, kennis op te doen, ervaring te delen of gewoon even bij te kletsen. Bij PIDZ vinden zzp’ers meer dan alleen werk. Ze vinden er een thuis. Een thuis waar ze op kunnen terugvallen, waar het veilig is, waar ze kunnen leren en waar ze kunnen groeien. “Er wordt bij PIDZ heel goed gekeken welke kwaliteiten je hebt en waar die het beste kunnen worden ingezet. Ik werk inmiddels bij veel verschillende instellingen, maar de match is altijd raak” Peter Bogaards, zelfstandige in de zorg.

29 maart 2016

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.