PIDZ breidt uit met nieuwe tak: detachering

PIDZ is continu in ontwikkeling en kijkt altijd naar manieren om het blikveld te verbreden. Om het gat op te vullen dat bestaat tussen zzp’ers en uitzendkrachten in de zorg is PIDZ Detachering opgezet, dat 1 januari 2019 start.

Zorginstellingen constateren steeds vaker dat de samenstelling van zorgteams door de inzet van zzp’ers en uitzendkrachten voortdurend wisselt. Dit wekt onrust in de hand. Hier biedt PIDZ Detachering een oplossing voor: zorgorganisaties kunnen zorgprofessional voor zowel een langere periode inzetten als voor een dienst van de dag van morgen. Uiteindelijk zal dit zorgen voor rust op de werkvloer en bij de cliënten.

Bij een gedetacheerde zorgverlener die voor een bepaalde periode wordt ingezet, krijgt de cliënt steevast een hetzelfde gezicht te zien. Daarnaast zal hij echt onderdeel gaan uitmaken van het team. Daarmee tackelt PIDZ Detachering een knelpunt dat regelmatig opspeelt: telkens nieuwe inwerktrajecten, omdat weer een nieuw gezicht op de werkvloer verschijnt.

Ook op financieel vlak biedt een gedetacheerde zorgverlener voordelen. De zorgprofessional werkt voor een all-in tarief – per functieprofiel verschilt dit weer. Dit maakt het financiële plaatje overzichtelijk.

Hoge kwaliteit

Zoals altijd bij PIDZ staat ook bij Detachering kwaliteit hoog in het vaandel. Dit kan PIDZ Detachering waarborgen door een persoonlijk intakegesprek en de mogelijkheid tot het volgen van opleidingen en bijscholingen. Om voortdurend die professionaliseringsslag te kunnen blijven maken, wordt een zorgcoach aangesteld die de gedetacheerde zorgprofessionals bijstaan. Deze bezoekt de zorgverlener regelmatig op de werkvloer, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, opleiding en evalueert over het functioneren met zowel de zorgprofessional zelf als de zorginstelling.

PIDZ zal goed voor de gedetacheerde zorgprofessional zorgen en die zal dit op zijn beurt doen voor de cliënten. Wat wil je nog meer? Sluit je aan.

20 november 2018

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.