PIDZ controleert VOG’s

“Inspectie waarschuwt voor vervalste Verklaringen Omtrent het Gedrag”. Ook wij hebben het nieuws dat er valse VOG’s in omloop zijn uiteraard  gezien. Omdat dit de kwaliteit van de zorg in gevaar brengt, nemen wij dit signaal hoog op. We hebben hier al actie op ondernomen en gaan er de komende periode mee verder.

Controle VOG’s
Allereerst gaan wij de komende periode alle VOG’s van de bij ons ingeschreven zzp’ers op echtheid controleren. Hiervoor gaan we gebruikmaken van de meest recente technieken. Tijdens dit proces bekijken wij ook alle in mijnPIDZ geüploade diploma’s en andere relevante certificaten.

Nieuwe procedure
Daarnaast voeren we per direct een nieuwe procedure in om de VOG’s in de toekomst te controleren op echtheid: alleen een fysiek en origineel exemplaar wordt geaccepteerd en gecontroleerd op de PIDZ-vestiging. Dit gaan wij vervolgens iedere twee jaar herhalen.

Justitie
Bij twijfel over de echtheid van de VOG nemen wij contact op met screeningsinstantie Justis. En, afhankelijk van de ernst van de zaak, betrekken wij justitie erbij.

Wij verwachten met deze acties alle eventuele valse documenten te achterhalen en maken het voor de toekomst onmogelijk om vervalste documenten bij ons in te dienen.

26 augustus 2019

Nieuwsbrief

Bedankt voor het inschrijven voor onze nieuwsbrief. Vanaf nu zullen we je op de hoogte houden omtrent het laatste nieuws van PIDZ.